La Vanguardia (Català)

Ensenyar en igualtat des de la infantesa

-

Tots els grups parlamenta­ris coincideix­en que la columna vertebral de la lluita contra la violència de gènere se centra en la prevenció i, sobretot, a canviar aquells valors i creences que sustenten comportame­nts masclistes. Perquè, com explica la diputada socialista Ángeles Álvarez, per erradicar aquest tipus d’actes violents cal canviar els models masclistes que encara continuen vigents en la societat. Com s’ha de fer?

Des de la més tendra infantesa, ensenyant als nens què és la igualtat de gènere. Segons expliquen experts en aquesta matèria, la violència masclista s’explica precisamen­t en la visió de poder de l’home: ell està per sobre d’ella i per tant ella ha de fer el que l’home indica. “Si no canviem això, la violència continuarà”, diu Álvarez.

Per fer-ho, tant des del PP com de Ciutadans, i sobretot des del PSOE, insisteixe­n en la necessitat que els nens siguin educats en igualtat, tant a primària com a secundària, tal com estableix el pla estratègic. Tot i això, avui dia només es tracta de manera transversa­l (i escassa) aquest tema. No hi ha guies per a l’ESO, la formació no ha arribat als professors i moltes vegades es deixa aquesta qüestió per als treballado­rs socials o policies que van de tant en tant a fer una xerrada i no sempre amb resultats efectius.

La setmana passada estudiants de l’institut Pedro Gumiel d’Alcalá de Henares (Madrid) van denunciar a través d’una d’elles que un agent de la Policia Nacional va menysprear la llei contra la violència masclista, va dir que les dones són més dèbils que els homes i per això s’han de fer lleis “a favor seu” i que el problema és que “ningú no sap” que les dones també maten els homes perquè “els mitjans no se’n fan ressò”, punt en el qual va denunciar que la seva pròpia dona el va agredir i “no va poder sopar aquella nit”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain