La Vanguardia (Català)

La campanya Medicament­s Solidaris necessita 1.600 voluntaris

- PAULA PONS

El Banc Farmacèuti­c busca 1.600 voluntaris per a la desena edició de la campanya Medicament­s Solidaris, que té com a objectiu duplicar les xifres de l’any anterior i aconseguir més de 60.000 medicines sol·licitades per 128 entitats assistenci­als de tot Espanya. Els medicament­s que es recullin durant l’acció aniran destinats a persones en situació d’exclusió social i pobresa que no poden costejar. Aquesta campanya tindrà lloc el pròxim 4 de març i se farà en 800 farmàcies repartides a les províncies de Barcelona, Madrid, Granada, Girona, Màlaga, Saragossa, Osca, Castelló, València, Tarragona, Cadis, Còrdova i Lleida.

En aquesta acció es recolliran, tal com ha afirmat el president del Banc Farmacèuti­c, Àlex Brenchat, “medicament­s que no necessiten recepta, de primera necessitat, del dia a dia” que hagin sol·licitat anteriorme­nt “entitats com Càritas o la Creu Roja, que atenen persones amb diferents perfils, com la drogodepen­dència o la pobresa.”

El president de l’oenagé ha afirmat que la valoració d’aquesta acció és “molt positiva, ja que la resposta de la ciutadania és molt bona” i la campanya ha anat en augment any rere any. “Vam començar només a Barcelona i ara ja som en 800 farmàcies de quinze províncies”, afirma Brenchat.

En l’última edició de la campanya, en què van participar 880 voluntaris i més de 700 farmàcies, es van recollir un total de 30.000 medicament­s, amb un valor de 134.000 euros.

Aquesta edició coincideix amb el desè aniversari de l’oenagé, que, a part d’impulsar accions com aquesta campanya, també s’encarrega del Fons Social de Medicament­s. Aquest fons atén el pagament de la medicació prescrita pel metge de persones que per circumstàn­cies especials no poden pagar-se les medecines. Segons Brenchat, els qui recorren a aquest servei són usuaris que esperen que l’Administra­ció aprovi la seva situació i puguin obtenir els medicament­s gratuïtame­nt, o d’usuaris en situació de pobresa que recorren directamen­t als treballado­rs socials dels centres d’atenció primària. L’oenagé vol garantir el tractament, per tant, assumeix el cost només dels tractament­s que podrà subvencion­ar durant sis mesos, fins a la revisió de la situació econòmica del pacient. “Es destina un màxim d’entre 20 i 25 euros al mes per persona”, afirma Brenchat.

El president del Banc Farmacèuti­c ha avançat que aquest Fons Social de Medicament­s, implantat a Barcelona, arribarà aquest any a Madrid i el 2018 a València i Aragó.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain