La Vanguardia (Català)

L’exreclús Jeremy Meeks desfila per a Philipp Plein a Nova York

L’exreclús Jeremy Meeks debuta per a Philipp Plein davant Madonna i Carine Roitfeld

- MARGARITA PUIG

El van arrestar el 2014 i va ser condemnat a 27 mesos de presó per un atracament a mà armada. I el que podria haver estat un cop fatal per a qualsevol altre, es va convertir en la millor de les sorts per a Jeremy Meeks, que ahir va ressorgir davant les càmeres com la gran estrella de la Setmana de la Moda de Nova York. Va ser en la desfilada de Philipp Plein, la seva primera experiènci­a com a model que va executar davant Madonna i Carine Roitfeld ni més ni menys. Amb magnificèn­cia.

El seu salt al món de la moda va ser sonat. No és que es presentés a càstings ni elaborés, com la gran majoria dels aspirants, un book amb els seus perfils demostrant la seva capacitat de seducció davant la càmera. La simple foto de la seva fitxa policial, la de l’arrest, va ser el camí directe que va portar Michael Meeks a la seva nova professió, probableme­nt la primera seriosa en la seva vida.

El cas és que amb aquella foto, aquest guapo, fibrós i tatuat exbergant de 31 anys va obtenir ni més ni menys que 100.000 m’agrada i 20.000 afalacs a les xarxes. En només dos dies. Un fenomen viral que va cridar l’atenció de l’agència de models White Cross Management, que només dos mesos després del seu pas per la presó li va proporcion­ar una primera feina: promociona­r el marxandatg­e del Golden State Warriors de l’NBA. Ara li ha arribat l’experiènci­a de Nova York, i en un futur aspira, diu, a poder protagonit­zar alguna pel·lícula. No seria el primer (ex)delinqüent que ho fa. També Mark Wahlberg (Transforme­rs: la era de la extinción) va tenir una joventut difícil. El raper, model i productor va ser declarat culpable d’intent d’assassinat amb 16 anys i va acabar a la presó.

L’aposta de Philipp Plein sorprèn. Encara més en una edició en què les marques han agafat el camí de la intel·lectualita­t (Victoria Beckham es va inspirar en Paul Nash i Calvin Klein va fer la desfilada a la seva seu decorada amb una obra de l’artista de Los Angeles Sterling Ruby) o han llançat els missatges de protesta, com el

Les samarretes protesta van vehicular les propostes de Prabal Gurung i les de Jeremy Scott

protagonit­zat per Jeremy Scott. “La nostra veu és l’únic que ens protegirà”, reivindica­va la samarreta que portaven els relacions públiques en la seva desfilada de divendres. Però encara més reivindica­tiva va ser l’aposta de les models de Zadig & Voltaire convocades per celebrar els vint anys de la marca en aquesta edició de la Setmana de la Moda de Nova York. Es van reunir i van portar una samarreta protesta en què es llegien missatges com “el futur és femení” o “no ens silenciara­n”, van penjar les imatges a Instagram i van rebre en pocs minuts uns 8.000 m’agrada.

També Prabal Gurung va optar fa dos dies per aquest sistema de protesta. Les seves models portaven samarretes amb missatges igual de precisos en la presentaci­ó de la seva nova col·lecció tardorhive­rn 2017-2018 i ell en persona, el dissenyado­r nepalès, una que ho resumia tot: This is what a feminist looks like (aquesta és la pinta que té una feminista).

Tot missatges directes, o indirectes, contra Trump, que no afecten la família. Almenys Tiffany Trump, la filla petita del president dels Estats Units va anar sense complexos a la desfilada que la dissenyado­ra xinesa Taoray Wang va fer dissabte a la passarel·la novaiorque­sa. No ho va fer sola, hi va anar amb la seva mare, Marla Maples.

 ??  ?? Jeremy Meeksfue, la gran estrella de la desfilada de Philipp Plein a la Setmana de la Moda de Nova York
Jeremy Meeksfue, la gran estrella de la desfilada de Philipp Plein a la Setmana de la Moda de Nova York
 ??  ??
 ??  ??
 ?? PETER WHITE/WIREIMAGE ??
PETER WHITE/WIREIMAGE

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain