La Vanguardia (Català)

Disney despatxa el youtuber més famós

PewDiePie va publicar tres vídeos amb contingut antisemita

-

Al youtuber més ben pagat del món, el suec PewDiePie –que, de fet, es diu Felix Kjellberg–, li ha sortit molt car haver-se passat de graciós. Tres vídeos seus amb continguts antisemite­s i parafernàl­ia nazi han provocat que Maker Studio –la filial de creació de vídeos per a internet de Disney– hagi tallat la seva relació amb Kjellberg. En un dels vídeos –que en conjunt sumaven més de 23 milions de visites– sortien dos homes rient mentre sostenien un cartell en què es podia llegir: “Mort a tots els jueus”.

El youtuber va eliminar els vídeos quan alguns mitjans, entre els quals The Wall Street Journal, es van posar en contacte amb ell per comentar-los, però ja va ser massa tard.

“Malgrat que en Felix els va fer amb la intenció de ser provocatiu i irreverent, en aquest cas va anar clarament massa lluny, i els vídeos són totalment inadequats”, va dir un portaveu de Maker Studios en un comunicat al portal Mashable.

Tampoc no van servir de res les explicacio­ns que va publicar tot seguit al seu perfil de Tumblr. “No estic donant cap mena de suport a cap actitud d’odi. Penso en el contingut que creo com un simple entretenim­ent i no pas en un lloc per parlar de política de debò. L’audiència ho entén així, i és per això que venen al meu canal. Malgrat que no era la meva intenció, entenc que aquestes bromes van ser, en última instància, ofensives”.

No és la primera vegada que el suec es veu envoltat per la polèmica, però fins ara havia aconseguit sortir-ne ben parat, tant en nombre de visites com en termes financers. El seu canal principal a YouTube té 53 milions de subscripto­rs i, segons la revista Forbes, entre el juny del 2015 i el mateix mes del 2016 va guanyar 14,1 milions d’euros.

Aquest estiu, per exemple, va tuitejar que ell i un altre conegut youtuber s’unirien a l’Estat Islàmic. A més a més, se l’ha acusat d’assetjar un canal rival que protagonit­za un nen de 5 anys i de pagar altres influencer­s perquè fessin només crítiques positives de determinat­s videojocs.

Entre el 2015 i el 2016 va guanyar 14,1 milions d’euros i el seu canal de YouTube té 53 milions de subscripto­rs

 ?? STEPHEN MORRISON / EFE ?? PewDiePie en realitat es diu Felix Kjellberg, i la polèmica l’ha acompanyat altres vegades
STEPHEN MORRISON / EFE PewDiePie en realitat es diu Felix Kjellberg, i la polèmica l’ha acompanyat altres vegades

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain