La Vanguardia (Català)

Del thriller a la ciència-ficció

L’actor Dennis Quaid s’incorpora a ‘Fortitude’, que continua confiant en l’espanyola Verónica Echegui

- FRANCESC PUIG

El nordic noir, el thriller que ve del nord (escandinau), és un gènere que ha fet forat en els gustos serièfils. Fortitude, una de les sèries més importants de la plataforma Sky Atlantic, afegeix paisatges nevats (i molt de fred) a les ja gèlides caracterís­tiques del gènere. Movistar Series Xtra estrena avui a les 22.35 hores la segona temporada d’aquesta ficció, que transcorre set setmanes després del final de la primera i indaga les conseqüènc­ies d’un nou crim que tornarà a aterrar la petita població ubicada en una remota illa noruega i que fins fa poc era una de les localitats més tranquil·les i segures del món.

En la segona temporada d’aquest thriller creat per Simon Donald s’incorporen al repartimen­t l’estrella cinematogr­àfica Dennis Quaid (El dia de demà) en el seu primer paper principal en una sèrie de televisió; Michelle Fairley, qui va ser Catelyn Stark a Joc de trons, i Parminder Nagra (Urgencias), entre d’altres. Continuen l’actriu danesa Sofie Gråbøl (musa del thriller policíac nòrdic gràcies a Forbrydels­en) i Richard Dormer (Joc de trons), a qui també continuarà acompanyan­t l’espanyola Verónica Echegui en el seu paper d’Elena Ledesma, la jove que fugia d’un turbulent passat i que va ser peça clau en l’anterior lliurament.

La primera temporada de la sèrie, que es roda entre Islàndia i Anglaterra, va començar amb un plantejame­nt clàssic en què a partir d’un crim s’anava descobrint una comunitat tancada on tots es coneixien i on tots amagaven alguna cosa. Tot i això, a mesura que avançava la sèrie, sense deixar de ser un thriller, s’anava acostant a elements més propis de la ciència-ficció en forma de plaga assassina, produïda pel desglaç d’un virus, que amenaçava de destruir la comunitat. Precisamen­t Verónica Echegui avança que aquesta nova entrega serà “més macabre i extravagan­t” perquè s’endinsarà més en el tema de l’epidèmia i com això afecta les relacions entre els protagonis­tes. “S’obre encara més l’espectre de tot el que passava de manera subterràni­a en la primera temporada i s’arribarà a una evidència més profana i fosca del que passa en aquest poble”, diu l’actriu.

Elena Ledesma va acabar la temporada passada postrada al llit d’un hospital víctima d’aquesta epidèmia i del tret del xèrif Dan. L’actriu revela que el seu personatge, que no apareixerà fins al segon episodi, s’enfrontarà “a una situació molt complicada que encara anirà a més” i que la seva trama continuarà vinculada a la del xèrif Dan.

L’actriu, que va estrenar al novembre No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas i té pendent d’estrena la pel·lícula italiana Déjate llevar i la sèrie Apaches a Antena 3, es mostrava encantada amb els nous fitxatges del segon lliurament de Fortitude, qui diu que ja formen part de la família després de la marxa d’altres grans actors com Stanley Tucci i Michael Gambon. “A Islàndia neva molt i hi ha poc a fer. Moltes vegades ens reuníem al costat del foc i muntàvem nits de música amb Dennis Quaid en primera línia, que a més de cantar toca el piano i la guitarra”, recorda amb afecte l’actriu.

 ?? MOVISTAR+ ?? Sofie Gråbøl i Dennis Quaid en una seqüència dels nous episodis de la sèrie
MOVISTAR+ Sofie Gråbøl i Dennis Quaid en una seqüència dels nous episodis de la sèrie

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain