La Vanguardia (Català)

Els promotors de la gira de Sabina denuncien frau en la venda d’entrades

El detonant són les localitats encara no posades a la venda per al concert d’A Coruña

- ESTEBAN LINÉS

Els promotors de la gira de Joaquín Sabina Lo niego todo i la mateixa oficina de management de l’artista ahir van assegurar que estaven “indignats amb el que està passant amb la revenda d’entrades de la gira”, anuncien que emprendran accions legals i insten el Govern central a prohibir la revenda en línia en aquest tipus d’actes.

L’anomenat mercat secundari, que per als promotors és simple revenda si no pura pirateria, és l’eix d’aquesta insòlita presa de posició. En el seu comunicat diuen que “advertim que els webs de revenda no tenen cap manera de garantir que les entrades que revenen siguin autèntique­s, vàlides i que no hagin estat duplicades”, de manera que “ningú que hagi comprat una entrada a la revenda pot estar segur que entrarà al concert”. En aquesta línia argumental, els promotors que es reparteixe­n la gira del cantautor jaenès a escala estatal, és a dir, The Project, Get In i Riff, i la seva oficina recalquen que no reconeixen com a “vàlids els preus que es cobren a la revenda”, i per això volen “deixar constància que la diferència amb els preus oficials suposa un lucre aliè a Joaquín Sabina i als seus promotors”.

El president de The Project, Tito Ramoneda, diu amb referència a aquest últim aspecte que Sabina està molt enfadat amb tot aquest tema, amb l’encariment de les entrades que aquests webs de renent-les”, venda propicien per al seu benefici propi; no són pocs els aficionats que li han dit a en Joaquín que ‘que cares has posat les entrades de la teva gira’, i això ja és el súmmum”. Per evitar aquests extrems, els promotors recorden que “l’únic mitjà segur i garantit per obtenir entrades autèntique­s i vàlides i evitar pagar preus superiors als establerts pel promotor de cada concert és comprarles als canals oficials”.

L’objectiu específic d’aquesta acció conjunta són els portals especialit­zats en revenda Viagogo.com i Viagogo.es, que oferien entrades per a un concert que el cantautor d’Úbeda ha de fer a A Coruña el 22 de juliol, encara que la venda oficial d’entrades s’havia ajornat. Malgrat això, els dos webs van continuar oferint unes entrades que no estaven oficial- ment a la venda. Amb això, es llegeix a la nota de denúncia, estan “confonent el públic amb suposades preinscrip­cions, falsos anuncis d’entrades esgotades i compravend­es fraudulent­es d’entrades inexistent­s”.

Des de fa uns quants dies, a les dues pàgines les entrades per a aquest concert apareixen com a “esgotades”. Tot i això, la setmana passada encara estaven “ve- i a uns preus molt superiors als suposadame­nt oficials: així, una localitat de la secció graderia alta estava taxada en 84,37 euros més “reserva, tramesa i IVA”, el que va suposar pagar al final de tot el procés un total de 119,36 euros.

Per Ramoneda “aquí es juga amb la bona fe de les persones; Google no deixa de ser un cercador, i si algú li paga per sortir el primer així passa en segons quins criteris de recerca. Una vegada aconseguit això, aquests canals digitals de revenda el que fan directamen­t és presentar-se davant de l’usuari com els webs legítims i segurs. I això és mentida. Ells no venen les entrades, no les tenen físicament, però fan creure que estàs comprant l’entrada”. Per això, el promotor barceloní aconsella al “consumidor de música en directe que abans de selecciona­r

Els promotors i l’oficina del músic reclamen al Govern central una llei que prohibeixi la revenda en línia

un camí a internet s’informi de quins són els webs oficials”.

Per tot això, anuncien que denunciara­n “aquests fraus davant la justícia perquè s’exigeixin les responsabi­litats que correspong­ui”. Així mateix, apunten que “tot i que enganyar els consumidor­s per lucrar-se a costa seva ja està castigat”, reclamen al Govern central que, “igual com ja hi ha una llei estatal que prohibeix la revenda de carrer, per a més claredat i per protegir els consumidor­s i al mateix sector de la música, promogui urgentment una llei estatal que prohibeixi expressame­nt la revenda en línia amb caràcter general, com s’ha fet a França i s’està fent a Itàlia i el Regne Unit”.

 ?? XAVIER CERVERA / ARXIU ?? Aficionats amb les seves entrades abans del primer dels concerts de Madonna a Barcelona el 2015
XAVIER CERVERA / ARXIU Aficionats amb les seves entrades abans del primer dels concerts de Madonna a Barcelona el 2015

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain