La Vanguardia (Català)

“Ha estat una nit nefasta”

Luis Enrique, que va perdre les formes, admet la seva responsabi­litat en la desfeta de París

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ París. Enviat especial

Primer, la tempesta. Després, l’acceptació del desastre. Luis Enrique Martínez va descarrega­r la seva impotència i l’amargor per la derrota al micròfon de TV3, minuts abans de sortir a la roda de premsa més asserenat, menys càustic, tot i que igual de derrotat i capcot. El tècnic asturià va repetir diverses vegades el mateix mea culpa: “El responsabl­e soc jo”. Fins i tot els seus jugadors van apuntar, sense pèls a la llengua, que el PSG els havia fet un repàs tàctic.

La contundent derrota i la lamentable imatge que va deixar l’equip exigia una explicació del responsabl­e tècnic. I la resposta de Luis Enrique no podia ser més etèria: “L’explicació és bàsica: ells han estat superiors, han pressionat millor, han guanyat els duels individual­s... No he d’explicar res al culer. El rival ha estat superior, ha estat una nit en què hem estat inferiors”, interpreta­va el tècnic, que preferia no aprofundir en els errors.

“Anem als tòpics de fàcils?”, deia posant-se a la defensiva a la segona pregunta de l’entrevista de TV3. “Això és futbol, té la seva complexita­t. Quan el rival ha fet el que ha fet, quan han estat millors amb pilota i sense pilota, el resultat reflecteix el que ha passat; no hi poseu qualificat­iu. És el mateix equip que en altres jornades ha tingut un nivell superior. El responsabl­e soc jo, els jugadors són els mateixos que també guanyen”.

Quan li van demanar per les declaracio­ns de Sergio Busquets, en què admetia que el PSG va ser superior tàcticamen­t i que el Barça havia preparat el partit d’una manera diferent estratègic­ament, Luis Enrique va contestar encara més aspre: “No em crec gaire les entreviste­s que feu als jugadors al final d’un partit, quan estan amb les pulsacions tan altes és difícil fer una valoració. El rival s’ha replegat, ens ha pressionat alt, ells han estat al seu nivell i nosaltres per sota del nostre. Quan passa això, la nit és nefasta”. I va continuar: “No veieu gaire bé el partit [la premsa]; hem passat a jugar amb un 4-2-3-1, intentant fixar els seus jugadors i tenir Leo per dins. Si haguéssim fet el pi hauria passat el mateix. El responsabl­e soc jo, accepto la responsabi­litat. Però també acceptaria el mateix tracte i el mateix to en les preguntes que quan guanyo”, deia descarrega­nt la seva amargor amb el periodista de TV3, assenyalan­t-lo malgrat la correcció de les interpel·lacions a l’entrenador.

Posteriorm­ent, més relaxat, el tècnic admetia que “l’oportunita­t d’André Gomes” els hauria “fet entrar en el partit”, però a partir d’allà, el PSG, “a través de les connexions i d’atacs molt ràpids, ens ha desarborat i creat ocasions”. El Barça va intentar marcar “per enganxar-nos a l’eliminatòr­ia, però després ha caigut el tercer i el quart; una nit nefasta per a nosaltres”, resumia Luis Enrique, que, fent un exercici generós d’optimisme, s’aferrava al miracle. “Queda la meitat de l’eliminatòr­ia i no perdo l’esperança que l’equip

pugui fer una heroïcitat. Per què no hem de somiar que puguem marcar cinc gols?”, deia intentant animar la vetlla. “No és el millor moment per llançar missatges d’optimisme, però hem demostrat ser capaços de fer molt bons partits. A mesura que assimilem el que ha passat, veurem que tindrem opcions i caldrà aferrar-s’hi”.

Unai Emery, malgrat el “bon gust de boca” per l’àmplia victòria, no donava res per fet. “Si alguna cosa sabem és la dificultat d’aquest equip, avui hem pogut superarlos, però allà pot ser diferent; és a les nostres mans mantenir el nivell i de concentrac­ió. Soc caut de cara al segon partit”, subratllav­a el tècnic del PSG.

AMB MORAL, MALGRAT TOT “Queda la meitat de l’eliminatòr­ia i no perdo l’esperança que l’equip faci una heroïcitat”

 ?? CHRISTIAN HARTMANN / REUTERS ?? Luis Enrique Martínez donant ordres des de la banda
CHRISTIAN HARTMANN / REUTERS Luis Enrique Martínez donant ordres des de la banda

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain