La Vanguardia (Català)

El Madrid reserva Bale i prioritza no encaixar gols

- CARLOS NOVO Madrid

Menys Bale, fora de la convocatòr­ia més que res per precaució, el Madrid té tots els jugadors recuperats quan torna la seva competició fetitxe, la Champions, que es posa seriosa ja amb les eliminatòr­ies a doble partit. No hi ha marxa enrere. Una mala nit i ets fora. El Madrid defensa títol i ningú no ha guanyat dos anys seguits fins ara amb el format actual. I el Nàpols no es presenta al Bernabeu com el rival desitjat, ni de bon tros.

La devastador­a personalit­at de Maradona va marcar ahir les hores prèvies al partit d’aquesta nit. “Sort que no juga”, va assenyalar ahir Luka Modric en la roda de premsa prèvia. Bromes a banda, l’equip de Zidane arriba a aquests vuitens de final amb molts dubtes, més en el joc que en els resultats, que més o menys ha anat traient malgrat el disgust de l’eliminació a la Copa a mans del Celta.

Al Madrid hi ha el convencime­nt que l’aturada provocada per la suspensió del partit de Lliga de Balaídos de fa dues setmanes li ha tallat el ritme al pitjor moment. Massa jugadors viuen sota sospita: el primer Benzema, a qui Zidane va defensar ahir per tots els mitjans sabedor que el Bernabeu ja li ha posat la creu i el xiularà amb acarnissam­ent de seguida que pugui, per més que el públic de la Champions sol ser una mica més condescend­ent.

Zidane no va tenir objecció ahir a reconèixer que la seva preocupaci­ó principal serà no encaixar gols: “Això sempre és així a la Champions”. Fins i tot un 0-0 pot donar-se per bo. El cert és que això sembla difícil perquè el Nàpols té pólvora i el Madrid sol concedir molt al darrere. A favor dels blancs cal assenyalar que a Pamplona Keylor Navas va jugar el seu millor partit de la temporada. Al Madrid li sol anar bastant malament amb els equips italians, però en l’últim enfrontame­nt va sortir airós contra el Roma, també als vuitens de la darrera edició.

Al Madrid també preocupa el mal moment de forma de Cristiano. El portuguès continua marcant gols, però ja no al ritme d’altres anys i el seu encaix en el joc cada vegada és més difícil. Com a davanter centre remata pitjor, i com a extrem cada vegada té menys recorregut i desbordame­nt. Però no convé enterrar mai el Madrid i menys a la Champions.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain