La Vanguardia (Català)

“Cal fer un canvi”

Navarro expressa el desig que el Barcelona Lassa reaccioni a Vitòria

- ALFRED BELLOSTAS Barcelona

Una rere l’altra. El Barcelona Lassa viu en una tensió permanent. La plantilla va atendre ahir els mitjans de comunicaci­ó abans de la Copa del Rei que comença demà a Vitòria –els blaugrana debuten divendres contra l’Unicaja– i unes quantes preguntes es van centrar en el rumor estès a les xarxes socials des d’Israel que hi havia hagut un motí al vestidor per demanar la destitució del tècnic Iorgos Bartzokas. “No hi ha res de tot això. És mentida. Si hi ha hagut una reunió, jo no hi he estat”, comenta el capità Juan Carlos Navarro, preocupat per la situació que viu l’equip i pendent únicament “de fer-ho bé en un torneig que comença de zero per a tothom”. “Això ens afavoreix, tot i que no som en les millors condicions per disputar la Copa”. “Quan les coses empitjoren –afegeix Claver– és molt senzill crear una polèmica, però és una informació falsa”.

L’escorta s’estima més centrar-se en les possibilit­ats de guanyar un “torneig que et permet guanyar molta confiança si l’acabes amb el triomf”. “És el primer objectiu per a tothom i, malgrat tot el que ha passat, ens estem entrenant bé i tenim moltes ganes de lluitar pel títol”. En aquest sentit, “jugar fora del Palau fins i tot ens beneficia: divendres passat –a l’Eurolliga, contra el Galatasara­y– sabíem que si arribàvem igualats als últims minuts tindríem problemes, i això va passar”. “L’ambient que s’ha creat, amb tot el que s’ha dit, les multes, no ens ajuda. Els aficionats també s’han queixat... Són moltes coses que en realitat no ens afavoreixe­n gens ni mica”.

En la seva llarga experiènci­a en el torneig, Navarro recorda: “Des que soc al Barça és una de les primeres vegades que no som favorits i això ens pot afavorir. No ho sé, però segur que les apostes tampoc no compten amb nosaltres”. El que sí que té clar és que “cal fer un canvi”. “Els jugadors hem de fer un pas endavant i sortir d’això. Optimista? M’agraden els reptes i aquesta temporada encara més”. “Això és un examen més, però pot ser –conclou– un punt d’inflexió. Som el Barça i volem guanyar sempre”.

El sentiment de la plantilla barcelonis­ta és que ha arribat el moment de reconduir la situació. O si més no intentar-ho. Certament han passat moltes coses i no és tan clar que l’equip, debilitat per moltes derrotes, amb la moral fràgil i molest també per les multes –“M’estimo més no comentar res sobre això”, diu un dels nouvinguts, el pivot Faverani–, sigui capaç d’aconseguir-ho. Pel nord-americà Rice, “la Copa del Rei és una cosa diferent, no té res a veure amb les altres competicio­ns: no hi ha favorits i això dona un plus d’emoció que espero que ens beneficiï malgrat tots els problemes que hem tingut”.

“És veritat que guanyar la Copa ens donaria molta confiança, però això no serveix de res si no ho fem bé en el futur”, explica Faverani. “Quan vaig arribar al Barcelona –fa un mes aproximada­ment– ja sabia on anava. És un equip gran en què sempre hi ha pressió, però s’ha de dir que també hi ha prou talent per sortir de la situació en què som. I a més tenim ganes de fer-ho i treballem molt per això”.

El valencià Claver assenyala: “La gent és molt conscient del que ens juguem aquesta setmana. S’han dit moltes coses, però no ha fallat mai l’actitud. Fins i tot els companys que tenen problemes físics estan fent tot el possible per jugar aquesta Copa”.

JUAN CARLOS NAVARRO És mentida que ens hàgim reunit i hàgim demanat després la destitució de Bartzokas”, desmentint les afirmacion­s d’un periodista israelià a les xarxes socials VÍCTOR CLAVER En cap moment no ha fallat l’actitud. Fins i tot els companys que tenen problemes físics estan fent tot el possible per jugar la Copa”

 ?? CÉSAR RANGEL ?? El capità barcelonis­ta ahir a les instal·lacions del Palau Blaugrana
CÉSAR RANGEL El capità barcelonis­ta ahir a les instal·lacions del Palau Blaugrana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain