La Vanguardia (Català)

La francesa PSA negocia la compra d’Opel a General Motors

- Reuters

El grup PSA, fabricant de marques com Peugeot, Citroën o DS, manté negociacio­ns amb General Motors (GM) sobre la possible compra d’Opel i Vauxhall per tal de millorar la rendibilit­at i l’eficiència operativa, van anunciar els dos grups automobilí­stics en els seus comunicats. PSA explica que des del 2012 ha estat treballant amb General Motors en una aliança industrial que, fins ara, inclou tres projectes a Europa i ha generat importants sinergies per als dos grups.

“General Motors i PSA examinen regularmen­t possibilit­ats d’expansió addicional i de cooperació. PSA confirma que, juntament amb General Motors, està explorant diverses iniciative­s estratègiq­ues per tal de millorar la seva rendibilit­at i eficiència operativa, incloenthi una potencial adquisició d’Opel”, assenyala el comunicat. Tot i això, no hi ha garanties que l’operació acabi materialit­zant-se.

PSA manté amb General Motors aliances en el negoci de les furgonetes i SUV comercials. L’eventual compra de la divisió europea d’Opel permetria a PSA reforçar la quota de mercat al continent i millorar les seves opcions per competir directamen­t amb Volkswagen. L’operació, si es completés, convertiri­a PSA en el segon gran grup d’automoció europeu. General Motors, per la seva part, podria reorientar la seva activitat cap a la Xina i Amèrica del Nord. Fa anys que General Motors intenta convertir Opel en una empresa rendible, i per això ha tancat algunes de les seves fàbriques a Bèlgica i Alemanya.

General Motors, companyia automobilí­stica amb seu a Detroit, es troba molt pressionad­a pels accioniste­s, als quals va prometre el 2015 una rendibilit­at del capital d’almenys un 20%. Tanmateix, la filial europea, Opel, pateix un dèficit crònic que sembla que no tingui aturall. El grup té onze plantes a Europa. PSA, per la seva part, en té deu. El grup francès no ha aclarit com pensa millorar les seves ràtios d’eficiència en el cas que adquireixi Opel.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain