La Vanguardia (Català)

Mier opta a presidir Ametic per recuperar la unitat de la patronal

- MAR GALTÉS Barcelona

L’empresari Pere Mier va presentar ahir davant la junta directiva d’Ametic la seva candidatur­a per a la presidènci­a de la patronal tecnològic­a a les eleccions que s’han convocat per al 9 de març. Mier assegura que té el suport de tota la junta, i tot i que encara no ha elaborat la llista dels noms que l’acompanyar­an, la seva intenció és convèncer les grans empreses que han abandonat la patronal perquè tornin, i assegurar així el futur d’Ametic.

Ametic va celebrar la passada setmana una assemblea extraordin­ària convocada per afrontar el cisma viscut a finals del 2016, quan una vintena d’empreses –les operadores (Telefónica, Vodafone, Orange) i les subministr­adores (Nokia, Ericsson)– es van donar de baixa, contràries al sistema de representa­tivitat a la patronal, que des dels seus inicis es basa en una empresa, un vot. En la recent assemblea extraordin­ària, el 75% dels socis van votar a favor de mantenir aquest sistema, i es va decidir convocar noves eleccions, a les que no es presentarà el fins ara president, José Manuel de Riva, centre de la polèmica amb els socis que han abandonat. “Defensem la representa­tivitat i el sistema democràtic d’Ametic”, va explicar Mier, que té el suport del sector industrial.

“Aquesta és una situació a la qual no s’hauria d’haver arribat mai, i confio que més tard o més d’hora es reincorpor­in tots o la majoria de socis”, va dir Mier. Ametic té 250 associats directes (que represente­n en total unes 4.500 empreses) de la indústria electrònic­a, IT, telecomuni­cacions i contingut digital.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain