La Vanguardia (Català)

Sergi Milà

Sergi Milà, tècnic de l’infantil B del Barça, celebra el Laureus al ‘millor moment’

- SERGIO HEREDIA

TÈCNIC DE L’INFANTIL B DEL BARÇA

Des de fa un parell de nits, Sergi Milà (34) dorm feliç. Dimarts el tècnic de l’Infantil B del Barça recollia el Laureus al “millor moment” per la generosita­t dels seus jugadors, que van consolar els rivals després d’haver-los derrotat.

Des de fa un parell de nits, Sergi Milà (34) dorm prou feliç. Milà va passar el dimarts a Mònaco. Allà va recollir el premi Laureus al millor moment esportiu de l’any. L’havia guanyat l’infantil B del Barça, l’equip que ell dirigeix. Durant una estona va menjar canapès al costat d’Usaín Bolt, Simone Biles, Michael Phelps i la directiva del Leicester... Va fer-se la foto amb ells parodiant l’arquer de Bolt.

–Miri que estem acostumats a guanyar tornejos i lligues. Però un guardó com aquest no l’havíem recollit mai. I això que fa força anys que sóc al club... –Quants? –16. Milà recupera l’episodi. Va passar a l’estiu, al Japó, durant un torneig de pretempora­da del seu equip. Els seus nois tenien tretze anys. El Barça s’enfrontava a l’Omiya Ardija, un conjunt regional japonès.

–Per a l’Omiya, enfrontar-se al Barça era un esdevenime­nt únic. Encara que el partit era un amistós, els japonesos s’ho havien pres molt seriosamen­t.

El Barça va guanyar 0-1. I mentre celebrava la victòria, va observar com els jugadors de l’Omiya s’ensorraven. Plorosos, alguns estaven de genolls, tapant-se la cara. O estirats de bocaterros­a. –Llavors els meus jugadors van deixar de celebrar el títol i van anar a consolar-los –recorda Milà.–Tot va ser gestual. No s’entenien

–I què els deien? amb l’idioma.

El vídeo permet distingir alguns blaugrana animant els nens japonesos. Dient-los coses com: “No passa res. Només és un partit de futbol”.

–Vostès els van animar a comportar-se d’aquesta manera? –pregunto a Milà.

–És al nostre abecedari formatiu. Quan acaba el partit cal saludar el rival i l’àrbitre. És una consigna que s’assumeix des del primer dia. –I el rival ho accepta sempre? –Normalment, en les edats que van de prebenjamí a cadet, els adversaris són receptius a la salutació. Nosaltres també ho som quan perdem.

 ??  ??
 ?? FC BARCELONA ?? Un jugador del Barça en consola un de l’Omiya Ardija, al Japó
FC BARCELONA Un jugador del Barça en consola un de l’Omiya Ardija, al Japó

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain