La Vanguardia (Català)

Pedro Sánchez dissenya la seva estratègia per “vèncer pors” al PSOE

- Madrid

Pedro Sánchez prosseguei­x imparable la seva carrera per intentar recuperar el lideratge del PSOE a les primàries del maig. Amb una campanya que està sorprenent el seu propi equip, davant l’entusiasta reacció que asseguren que està suscitant entre la militància, que omple tots els actes en què intervé. Dissabte que ve protagonit­zarà un altre míting, aquesta vegada a Valladolid –amb l’alcalde de la ciutat, Óscar Puente–, que està previst que reuneixi un altre miler de militants socialiste­s.

I després té ja previst donar un nou “cop d’efecte” amb la presentaci­ó pública del document “polític i estratègic” que està elaborant, juntament amb molts col·laboradors, per definir el projecte amb què vol tornar a guanyar la secretaria general del PSOE. Serà un document “de pes”, asseguren al seu equip, que plasmarà la seva “visió ideològica”. No serà, adverteixe­n, ni una contraponè­ncia al que estan elaborant a Ferraz els equips coordinats per Eduardo Madina i José Carlos Díez, ni un programa electoral. Però, juntament amb el seu “relat polític”, Pedro Sánchez inclourà també mesures concretes, per exemple en matèria de fiscalitat, segons anuncien. Els seus fidels destaquen que aquest document servirà, a més, per “vèncer pors” al PSOE. És a dir, per aconseguir atreure sectors més moderats i centristes de la militància, després que a parer seu ja tingui el suport dels militants més a l’esquerra del partit.

Mentrestan­t, Eduardo Madina inicia avui mateix dues jornades de feina a Ferraz on hi haurà la primera gran “tempesta d’idees” per a la ponència política que està elaborant. Reunirà els dos centenars d’experts i profession­als, a més de càrrecs orgànics i institucio­nals, fitxats per dur a terme aquest projecte, amb Ramón Jáuregui, Ignacio Urquizu, Amelia Valcárcel i José Andrés Torres Mora.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain