La Vanguardia (Català)

L’exconselle­ra valenciana condemnada evita la presó

- València

L’exconselle­ra de Francisco Camps i expresiden­ta de les Corts Valenciane­s, Milagrosa Martínez, no entrarà ara per ara a presó, malgrat els nou anys a què ha estat condemnada pel cas Fitur, peça separada de Gürtel. Així ho ha decidit el TSJ de València, que li exigeix el pagament d’una fiança de 15.000 euros abans del 20 de febrer per poder accedir a aquesta mesura de gràcia.

La decisió del tribunal és contrària a la voluntat expressada ahir per la Fiscalia Anticorrup­ció, que sol·licitava la presó incondicio­nal per a l’exconselle­ra com també per als ex-alts càrrecs de Turisme Isaac Vidal (7 anys) i Rafael Betoret (6 anys). Milagrosa Martínez no correrà la mateixa sort dels caps de la xarxa Gürtel –Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez, el Bigotes–, que sí que van ingressar a la presó de Picassent dimarts passat per començar les seves condemnes de 13 anys.

Els magistrats han valorat els arguments de la defensa de l’exconselle­ra sobre el seu mal estat de salut i que “no té ni un euro”, segons el seu advocat. A més, la sala no aprecia risc de fuga de la que va ser dona de confiança de Francisco Camps i també que “Martínez no té altres causes, ni mitjans especials de fortuna ni interessos a l’estranger”, afegeix la interlocut­òria.

Milagrosa Martínez va ser condemnada pel TSJ de València pels delictes de tràfic d’influèncie­s, malversaci­ó i suborn (acceptar un rellotge de luxe) en relació amb els contractes de la Generalita­t vinculats a la Fira Internacio­nal de Turisme (Fitur). Van ser contractes per import de cinc milions d’euros que van beneficiar les empreses dels capitostos de Gürtel.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain