La Vanguardia (Català)

Polèmic part de bessons d’una dona de 64 anys a Burgos

-

Una dona de 64 anys ha donat a llum bessons en un hospital de Burgos després d’haver-se sotmès a un tractament de fecundació in vitro als Estats Units. És un part que arriba envoltat de polèmica perquè, a banda de l’edat de la mare, s’ha sabut que la dona ja va ser mare fa sis anys (aleshores en tenia 58) d’una nena, una menor que ara està sota la tutela dels Serveis Socials de la Junta de Castella i Lleó, ja que es va considerar que la nena no rebia un tracte adequat de la seva mare.

La dona, amb una identitat que es correspon amb les inicials M.I.A., es va sotmetre per a aquell embaràs de fa sis anys a la mateixa tècnica que ara li ha permès tenir els bessons. Són un nen i una nena, que van pesar entre 2,2 i 2,4 quilos i que van néixer mitjançant cesària. Els dos nadons, han indicat fonts de l’hospital de Burgos, on han nascut, estan en perfecte estat. El part es va desenvolup­ar sense problemes després de desplegar-se un equip format per dos ginecòlegs,

Va tenir una altra filla, amb 58 anys, que els Serveis Socials li van prendre per falta d’atenció

dos pediatres, dues llevadores i diversos auxiliars d’infermeria.

El naixement d’aquests dos bessons reobre el debat sobre el límit d’edat per ser mare. La legislació espanyola no estableix cap edat concreta, malgrat que en la majoria de les clíniques i hospitals es considera molt arriscat atendre peticions de fecundacio­ns in vitro de dones de més de 50 anys. Aquests recels podrien explicar el fet que la dona optés per sotmetre’s al tractament als Estats Units, on sembla que les coses són molt més fàcils.

Aquesta veïna de Burgos és la segona dona més gran que es converteix en mare a Espanya. Hi ha dos antecedent­s coneguts més de mares de més de 60 anys. L’octubre de l’any passat una dona de Lugo, Lina, va donar a llum una nena amb 62 anys. Ja tenia dos fills. El desembre del 2006 la Carmen, de 67 anys i veïna de Cadis, va donar a llum bessons amb una fecundació in vitro. A Espanya no consta cap altre cas, per l’edat de la mare, semblant. La dona va morir a causa d’un càncer tres anys després d’aquell part.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain