La Vanguardia (Català)

El dia de Sant Floreztí

- ROGER ALIER

Intèrprets: Juan Diego Flórez, tenor; Vincenzo Scalera, piano Lugar y fecha: Palau de la Música Catalana (14/II/2017)

Ja feia setmanes que no quedava ni una entrada per assistir al retorn del tenoríssim peruà que gaudeix d’una fama justificad­íssima, per la bellesa de la veu, la perfecció técnica amb què canta i les increïbles prestacion­s d’una gola privilegia­da.

Es va presentar precisamen­t el dia 14 de febrer, que avui citem en honor seu com el de Sant Floreztí, tot un espectacle d’entusiasme i d’ interpreta­cions glorioses. Com a gran especialis­ta en Rossini, el tenor va començar amb dues peces vocals del compositor (La lontananza i Addio ai viennesi) i va suprimir “l’orgia” perquè va indicar que no la tenia a punt.

Després ens va oferir Mozart, però aquest autor és potser l’assignatur­a que Flórez encara té una mica pendent, perquè va cantar la quarta ària de Belmonte d’El rapte en el serrall, Ich baue ganz i hi va afegir un sobreagut no gaire mozartià, i es va saltar l’altra peça prevista. Va tornar a Rossini, on va cantar una modèlica ària de Semiramide i després va canviar de registre amb un repertori verista suau, per enfocar després amb gran ímpetu l’ària de tenor de Gianni Schicchi, de Puccini, que va desvetllar grans entusiasme­s en l’auditori. Flórez tenia el dia comunicati­u i simpàtic, i es va dirigir diversos cops al públic, que li va correspond­re amb elogis (es va sentir un “Guapo!” i tot), i va explicar coses de les peces que cantava. Després d’unes àries de La bohème va enfocar el Pourquoi me rèveiller del Werther de Massenet de manera impecable, i encara dues peces verdianes: l’ària d’I Lombardi i amb especial intensitat l’ària d’Alfredo de La traviata (Lunge da lei), amb una cabaletta que antigament tothom se saltava, i ell la va cantar vibrantmen­t i impetuosa, potser la peça més arrodonida del recital.

Va anar regalant dos i res sobreaguts en tot el que cantava i va demostrar que té la veu immaculada de sempre.

Després va treure una guitarra i va cantar tres peces a tall de propines, però acabar amb aquestes intervenci­ons va ser una mica un anticlímax, i el públic se’n va anar sense una última dosi de sobreaguts per injectar-se a les venes.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain