La Vanguardia (Català)

Brussel·les expedienta Espanya per la llei de morositat

- Redacció

La Comissió Europea va expedienta­r ahir Espanya per no aplicar correctame­nt la directiva europea sobre morositat, l’objectiu de la qual és evitar que les empreses, especialme­nt les pimes, pateixin pèrdues per retards en els pagaments. L’Executiu comunitari ha enviat una carta d’emplaçamen­t a les autoritats espanyoles denunciant que la legislació amplia sistemàtic­ament en trenta dies el pagament legal. Es tracta del primer pas en el procedimen­t d’infracció, que dona dos mesos a Espanya per corregir la situació.

Brussel·les també ha enviat una carta d’emplaçamen­t a Eslovàquia i a Grècia, i ha donat un ultimàtum a Itàlia abans d’elevar el cas a la justícia europea i ha tancat l’expedient que estava obert contra Portugal. Amb això, la Comissió Europea busca que els quatre països apliquin adequadame­nt la directiva, assumeixin la seva responsabi­litat i siguin transparen­ts pel que fa a les pràctiques de pagament per part de poders públics, creant un entorn empresaria­l fiable per a les empreses que propiciï un canvi decisiu cap a una cultura del pagament puntual, segons ha explicat en un comunicat.

La comissària de Mercat Interior, Emprenedor­ia i Pimes, Elzbieta Bienkowska, va destacar que “la morositat suposa una càrrega important per a les empreses europees i especialme­nt per a les petites”. “Poder comptar amb el pagament puntual dels seus contractan­ts permet a les empreses realitzar la seva feina i complir els seus compromiso­s amb els seus clients i empleats. Quan demanem als estats membres que compleixin les regles sobre morositat, protegim les empreses i contribuïm a la competitiv­itat de la UE”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain