La Vanguardia (Català)

VidaCaixa guanya 492 milions i prepara l’entrada a Portugal

- ROSA SALVADOR Barcelona

VidaCaixa, la filial assegurado­ra de CaixaBank, va tenir l’any passat un benefici net consolidat de 492,3 milions d’euros, un 44,6% superior al del 2015, amb uns ingressos per primes i aportacion­s a plans i fons d’11.699 milions d’euros (un 29% superiors). El vicepresid­ent executiu i conseller delegat de la companyia, Tomás Muniesa, va explicar que aquests resultats consoliden VidaCaixa com el grup assegurado­r més important del país, amb uns recursos gestionats de 67.800 milions d’euros (un 12,4% més que l’any anterior) que suposen el 24% dels recursos gestionats pel sector assegurado­r en tot l’Estat.

Muniesa va atribuir els bons resultats de VidaCaixa al bon comportame­nt de les vendes a clients individual­s (tant d’asseguranc­es de risc com de productes d’estalvi i rendes vitalícies) així com al fet de tenir més ingressos extraordin­aris (sense els quals el benefici hauria crescut un 29%).

VidaCaixa va superar els 4,5 milions de clients, un 8,2% més, i va pagar 3.811 milions d’euros en prestacion­s, tant en forma de rendes (1.760 milions) com en forma de capital.

La firma va destacar que l’any passat va aconseguir incrementa­r un 8,8% el patrimoni gestionat en plans de pensions, que va assolir 24.442 milions d’euros, amb una quota de mercat del 22,9%. Segons el director general de la companyia, Antonio Trueba, el creixement més gran el van aportar els plans individual­s, amb 15.715 milions d’euros de patrimoni gestionat, un 13 % més. Tomás Muniesa va destacar que el canvi en la fiscalitat dels plans del 2014 ha reduït les aportacion­s, en un moment que els problemes de les pensions públiques farien convenient augmentar els sistemes de previsió complement­aris, i va reclamar al Govern central que “almenys” en els rescats dels plans els interessos generats tributin com a rendes del

El grup d’asseguranc­es va assolir més de 4,5 milions de clients amb 67.800 milions d’euros de recursos gestionats

capital (que tenen un tipus del 20%), i no al tipus marginal de l’IRPF que els grava actualment.

D’altra banda, VidaCaixa està ja estudiant la seva entrada al sector d’asseguranc­es de vida a Portugal de la mà de la filial assegurado­ra del BPI, el banc adquirit per la seva matriu CaixaBank, va explicar Muniesa. “És tot molt recent i estem estudiant els productes i l’oferta que tenim cadascú”, va explicar. Actualment el banc portuguès té un acord amb Allianz per distribuir asseguranc­es generals, similar al que a Espanya té VidaCaixa amb Mutua Madrileña, que es mantindrà.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain