La Vanguardia (Català)

Comença la primera Mobile Week Barcelona

La primera edició de la Mobile Week Barcelona ja arriba gairebé als 1.500 registrats; l’organitzac­ió comptava que n’hi hauria 1.300

- JOSE POLO Barcelona

Quan falten tres dies perquè comenci, la primera edició de la Mobile Week Barcelona ja ha superat les seves expectativ­es quant a persones inscrites. La setmana de reflexió a partir de diàlegs, rutes i obres artístique­s entorn de la manera com la tecnologia està transforma­nt el dia a dia de les persones, que es farà abans del Mobile World Congress entre el 20 i el 26 de febrer, preveia 1.300 inscrits, segons va explicar ahir en roda de premsa Aleix Valls, director de la Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), la fundació que impulsa la iniciativa. “Podem anunciar que ja ens situem en pràcticame­nt els 1.500 inscrits; són més dels que esperàvem”, va indicar Valls.

“Ens preguntàve­m si els ciutadans s’interessar­ien per aquesta setmana de reflexió, i sembla que la resposta és que sí”, va dir. Això sí, des de l’MWCapital intueixen que la majoria dels visitants a les activitats seran persones que ja tenien un interès anterior per les noves tecnologie­s i esperen poder captar un públic més general en les pròximes edicions.

Per la seva part, al mateix acte celebrat ahir a Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Jaume Collboni, segon tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Empresa i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, va afirmar que la Mobile Week projecta una ciutat “més oberta i creativa” i afegeix un punt de vista “crític”. “Volem que el Mobile també deixi un llegat cívic a la ciutat”, va assegurar

Deu obres creades per a l’ocasió reflexione­n sobre la transforma­ció tecnològic­a

el regidor socialista.

“Es tracta d’un esdevenime­nt descentral­itzat”, va afegir Juan Baselga, director de màrqueting de l’MWCapital. I és que les activitats de la Mobile Week Barcelona ompliran els deu districtes de la capital catalana amb un ampli programa ciutadà. Hi participar­an 60 ponents per fer deu xerrades que tractaran sobre temes com el futur de les ciutats, l’impacte de la tecnologia en la salut i la seguretat personal i el big data, entre d’altres. També s’han programat deu rutes per la nova Barcelona digital, una per districte, i s’han elaborat deu obres artístique­s. Quaranta artistes van optar a participar en la iniciativa. Precisamen­t ahir els creadors van narrar breument en què consistien les seves expression­s artístique­s i es van presentar dues de les obres finalment escollides.

Gastón Lisak va explicar la seva creació #PLUG, que ja es pot visitar al MNAC. La seva obra reflexiona sobre la manera com a través de la tecnologia alguns personatge­s coneguts continuen tenint vida fins i tot després de morir. Per això ha escollit diferents personalit­ats mortes el 2016, i calcula, en temps real, les vegades que se’n parla a través de Twitter.

Una altra de les obres és I am a strege loop, de Daniel Armengol, que es pot veure al Mobile World Centre, just al costat de plaça Catalunya. En aquest cas, l’artista indaga el món de les selfies. A través d’una pantalla i un telèfon mòbil, el visitant es pot internar en una recreació que mostra una selfie dins d’una altra selfie. “Si una màquina pogués tenir un comportame­nt humà, segur que també es faria una selfie”, argumenta l’autor, que espera “reflexiona­r sobre aquestes fotografie­s com un element d’autoconeix­ement de la persona” amb la seva obra.

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Daniel Armengol, un dels artistes selecciona­ts per a la Mobile Week
CÉSAR RANGEL Daniel Armengol, un dels artistes selecciona­ts per a la Mobile Week

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain