La Vanguardia (Català)

El cinema Comèdia presenta concurs de creditors

- Barcelona

Espectácul­os SL, l’empresa que explota l’activitat del cinema Comèdia, ha presentat concurs de creditors amb la intenció de continuar l’activitat. Aquest mateix mes les famílies propietàri­es de l’immoble van presentar una demanda de desnonamen­t per impagament del lloguer.

El concurs de creditors ha correspost al jutjat mercantil número 2 de Barcelona, que ara ha de nomenar un administra­dor concursal. La intenció d’Espectácul­os SL és poder continuar explotant les cinc sales i, per mitjà d’aquesta via, trobar un soci que aporti capital i, així, mantenir el negoci. En qualsevol cas, la decisió correspond­rà al magistrat, una vegada conegut l’informe de l’administra­dor. Una de les primeres decisions que ha de prendre és si executa el desnonamen­t o el paralitza mentre se soluciona el problema.

El passiu declarat per Espectácul­os SL és de mig milió d’euros, dels quals 300.000 són deute amb l’empresa propietàri­a de l’immoble, i la resta, amb les distribuïd­ores, que continuen subministr­ant films. De fet, aquest cap de setmana està programada 50 sombras más oscuras. Amb Hisenda, la Seguretat Social i els treballado­rs s’està al dia, i sembla que hi ha dos inversors interessat­s a associar-se.

El cinema Comèdia s’ubica al Palau Marcet, construït entre el 1887 i el 1890 com a residència privada. El 1941 es va transforma­r en teatre, i el 1960, en cinema. Les famílies propietàri­es de l’immoble van instar al desembre el desnonamen­t per impagament del lloguer des del mes d’abril. L’edifici està catalogat com a bé cultural, i els amos actuals volen que continuï amb aquest ús.

L’empresa que explota el negoci vol continuar amb la seva activitat amb aquesta mesura

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain