La Vanguardia (Català)

Kutcher demana al Senat que combati l’explotació sexual infantil

L’actor lluita contra aquest flagell des de la seva fundació, Thorn

- Agències

L’actor Ashton Kutcher va fer ahir una crida al Senat dels Estats Units per combatre l’explotació sexual infantil, un flagell contra el qual l’intèrpret lluita diàriament des de la seva fundació Thorn.

“He estat en batudes de l’FBI en què he vist coses que ningú no hauria de veure. He vist un vídeo d’una nena de la mateixa edat que la meva filla [2 anys] violada per un nord-americà que era a Cambodja de turisme sexual”, va afirmar Kutcher amb els ulls plens de llàgrimes. “He conegut víctimes portades des de Mèxic, víctimes a Nova York, a Nova Jersey, per tot el nostre país”, va afegir. L’actor protagonis­ta de Dos

hombres y medio va comparèixe­r aquest dimecres al comitè d’Afers Exteriors del Senat dels Estats Units per demanar als congressis­tes que donin suport als esforços de la seva organitzac­ió per combatre l’explotació sexual infantil.

Fundada el 2012 per Kutcher i la que llavors era la seva esposa, l’actriu Demi Moore, Thorn és una organitzac­ió que dissenya software per localitzar les víctimes de l’explotació sexual infantil a internet, principal mercat (63%) de compra i venda de nens, segons un dels seus estudis.

Kutcher va explicar que una de les eines creades per Thorn, anomenada Spotlight, va aconseguir identifica­r 6.000 víctimes en només sis mesos. “La tecnologia pot utilitzar-se per permetre l’esclavitud, però també per desactivar­la. Podem dissenyar unes eines millors que les seves per combatre el que passa?”, va dir l’actor al Senat.

Kutcher va revelar que una vegada el Departamen­t de Seguretat Nacional (DHS, en anglès) va demanar ajuda a Thorn després d’investigar durant tres anys els abusos sexuals a una nena que llavors en tenia set i ser incapaços de trobar el culpable. “Érem l’última línia de defensa: un actor i la seva fundació”, va exclamar l’actor, que va confessar que no van poder ajudar el DHS a localitzar la víctima i que en aquell moment això “el va destrossar”. “Els següents tres mesos vaig haver de ficar-me al llit cada nit pensant que aquella nena continuava sent víctima d’abusos i que si hagués creat el software correcte l’hauríem poguda salvar”, va afegir.

L’actor proposa als polítics de desenvolup­ar un software per localitzar víctimes a internet

 ?? PAUL MORIGI / GETTY ?? L’actor i cofundador de Thorn va parlar dimecres al comitè d’Afers Exteriors del Senat
PAUL MORIGI / GETTY L’actor i cofundador de Thorn va parlar dimecres al comitè d’Afers Exteriors del Senat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain