La Vanguardia (Català)

Gossos a l’avió

- Margarita Puig

Ha arribat el millor moment del viatge. Pujo a l’avió. Torno a casa! Però aviat veig que no serà fàcil: l’home del costat no aconseguei­x posar la maleta al portaequip­atge i cau com una pedra al passadís que per fortuna ens separa. Després, en les set hores que conviurem, té ocasió de vessar el te, abraonar-se sobre el passatger del davant i tornar a tirar la seva pesant maleta vermella a l’arribada. Un fenomen.

Quan em disposo a ocupar el meu lloc veig un senyor amb cara de pocs amics que s’adreça directamen­t cap a mi i... buf! Al final serem companys de butaca, però en queda una de lliure entre el meu ensurt i les seves dificultat­s per estar-se assegut durant les 3.831 milles que ens separen de Madrid (és que ni tan sols vaig directamen­t a Barcelona!). M’inquieta veure com l’home lluita amb la safata, que no aconseguei­x obrir del tot sobre la panxa, i més comprovar com el que l’assistent de vol descriu com a pollastre amb curri queda estampat a la moqueta.

Em sento millor quan retiren el menjar però, de sobte, em cau un pudent peu a sobre. La seva propietàri­a és la senyora mallorquin­a que m’ha marejat tota l’estona des del seient posterior. La que s’ha esplaiat repassant el fred que hem passat tots a Nova York. La que ha descrit fins a l’última puntada els pantalons que s’ha comprat a les rebaixes del mig desmantell­at American Apparel. I la que ha anunciat la seva delirant decisió d’atipar-se d’olives trencades i bitxos així que arribi a casa. No parla de Trump, i l’hi agraeixo, però no li perdono que, amb tanta xerrameca, no m’hagi posat al dia de la situació del seu conciutadà Toni Nadal. Ni tan sols de la decisió de l’entrenador de deixar de seguir el seu

Un equip rus alcoholitz­at es va llançar a interpreta­r vigorosame­nt danses tradiciona­ls al passadís

nebot al circuit. És clar que li interessa menys el tennis que les olives.

Quan estic a punt d’exigir-li que retiri el seu peu nu de la meva espatlla, descobreix­o un gos passejant pel passadís. Amb morrió, però un gos. D’uns vint quilos. Em confirma la llegenda que en els vols transoceàn­ics s’accepten aquests animals a la cabina: no paguen i s’instal·len als peus de l’amo (o on càpiguen), que, això sí, sol presentar un comprovant per demostrar que la bèstia els ajuda a superar la seva fòbia a volar. No està tan malament... Almenys el gos de Nova York va ser més educat que molts passatgers.

Arribat aquest punt recordo Sergi Pàmies. Fa sis dies al Versió RAC1 narrava, a tall de premonició, el seu vol més surrealist­a. Va sobreviure al costat d’un equip rus de waterpolo alcoholitz­at que es va llançar a interpreta­r vigorosame­nt danses regionals al passadís. L’avió no es va desplomar de miracle, però Pàmies va considerar que hauria estat una bonica manera de morir. Dilluns jo ho hauria donat tot per volar amb aquells russos. O en primera.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain