La Vanguardia (Català)

El PSOE demana una comissió que analitzi la crisi financera des d’Aznar

-

El PSOE va anunciar ahir que demanarà una comissió d’investigac­ió sobre la crisi financera que cobreixi des del 2000 fins al 2015, la qual cosa inclourà el període de govern de l’expresiden­t José María Aznar. Segons va justificar el portaveu socialista, Antonio Hernando, la comissió ha de remuntar-se fins a aleshores per veure la “gènesi” de la bombolla immobiliàr­ia.

La iniciativa del PSOE d’investigar la crisi de les caixes no s’enfronta al rebuig del partit en el Govern, segons va declarar ahir mateix el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando. Tot i això, el dirigent popular no va dubtar a ironitzar sobre la petició apuntant que “també ens en podem anar fins al segle XIX o les primeres caixes i bancs”. Els socialiste­s volen una comissió d’investigac­ió sobre la sortida a borsa de Bankia i el rescat financer de les caixes d’estalvis, que es va desencaden­ar el 2009 amb la intervenci­ó de Caja Castilla-La Mancha. “El PSOE sol·licitarà que la comissió d’investigac­ió sobre el sistema financer vagi de l’any 2000 al 2015 per saber per què i com es va produir, i quines van ser les conseqüènc­ies, amb la intenció de ser útils a la societat espanyola i al mercat financer perquè això no torni a passar”, va assegurar Antonio Hernando.

Per la seva part, el portaveu del PP va defensar que caldria analitzar tota la crisi del model financer així com les decisions que van prendre els organismes reguladors i si els sistemes de control van funcionar adequadame­nt. “Aquest hauria de ser l’objectiu fonamental de la comissió, no fer un sistema d’investigac­ió paral·lel al que fan els tribunals”, va puntualitz­ar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain