La Vanguardia (Català)

XIFRES RÈCORD EN ELS TRÀFICS ESTRATÈGIC­S DEL PORT DE BARCELONA

L’any 2016 els contenidor­s de comerç exterior, els vehicles i els passatgers van assolir màxims històrics

-

L’any passat, el Port de Barcelona va fer inversions per valor de 25,9 milions

El Port de Barcelona ha tancat l’exercici 2016 amb diversos màxims en els registres històrics de tràfics, com ara el volum de càrrega contenitza­da de comerç exterior (amb 1.202.007 TEU –un TEU equival a un contenidor de 20 peus–), el total de vehicles (916.834 unitats) i el moviment de passatgers (3.958.960 viatgers, sumant ferris i creuers).

“Els tres segments d’activitat més estratègic­s per al Port de Barcelona han registrat increments importants respecte a l’any anterior”, ha declarat el president de l’entitat, Sixte Cambra. “La bona evolució dels tràfics ens indica que estem ben posicionat­s per assolir els objectius que ens vam fixar en el III Pla Estratègic del Port de Barcelona”, ha afegit.

TRÀFIC DE CONTENIDOR­S

Pel que fa al total de contenidor­s, un bon indicador per mesurar l’evolució de l’economia de l’entorn, la instal·lació ha superat els 2,2 milions de TEU (un TEU equival a un contenidor de 20 peus). Aquest registre suposa un increment del 14,5%, el més elevat de la darrera dècada. El comportame­nt ha estat molt positiu en tots els apartats que integra aquest tràfic: contenidor­s de comerç exterior (importació i exportació), cabotatge amb les Illes Balears i Canàries i transborda­ment (contenidor­s que són descarrega­ts al port per tornar-se a embarcar cap a la seva destinació final).

Els contenidor­s de comerç exterior han continuat creixent durant l’any 2016, fet que reflecteix l’esforç del teixit productiu de l’entorn per obrir-se a l’exterior i una clara reactivaci­ó del consum intern. Així, els contenidor­s d’exportació han crescut un 3,8% i els d’importació han avançat a un ritme del 8,7%. Per la seva banda, la càrrega contenitza­da de cabotatge amb les illes ha augmentat un 10% i els contenidor­s de transborda­ment han crescut un 47% . Aquesta darrera xifra indica una tendència a la recuperaci­ó d’un tràfic que durant els anys de crisi es va veure molt perjudicat.

El moviment de vehicles del port ha crescut un 4%, fins a assolir la xifra rècord de 916.834 unitats. Bona part d’aquest total són de comerç exterior: les exportacio­ns segueixen creixent (3%, tot superant les 465.000 unitats), mentre que les importacio­ns avancen a un ritme del 20% (encara que en termes absoluts sumen menys unitats: 206.000). Aquests resultats confirmen el destacat rol que el Port té per a la internacio­nalització del potent clúster d’automoció del país.

Pel que fa als resultats econòmics del Port de Barcelona, cal destacar la important capacitat per generar recursos de la instal·lació, amb un cash flow de 86,2 milions d’euros (17%). L’import net de la xifra de negoci s’ha mantingut estable respecte a l’any passat, amb 155,3 milions d’euros, i els beneficis s’han situat en 33,2 milions.

L’any 2016 el Port de Barcelona ha executat inversions per valor de 25,9 milions i ha aconseguit reduir de manera molt significat­iva el deute a llarg termini que té contractat amb el Banc Europeu d’Inversions (BEI), que ara se situa en 303,9 milions (reducció del 13%).

 ?? PB/RAMON VILALTA ?? Els contenidor­s de comerç exterior han continuat creixent durant l’any 2016, fet que reflecteix l’esforç del teixit productiu de l’entorn
PB/RAMON VILALTA Els contenidor­s de comerç exterior han continuat creixent durant l’any 2016, fet que reflecteix l’esforç del teixit productiu de l’entorn

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain