La Vanguardia (Català)

Neoelectra compra una cogenerado­ra a A Coruña

- LALO AGUSTINA

El grup Neoelectra, amb seu a Barcelona i controlat pel fons nord-americà Sandton, va anunciar ahir la compra de la planta de cogeneraci­ó del grup lacti CLUN, cooperativ­a de segon grau formada per Feiraco, Os Irmandiños i Melisanto que concentra el 20% de la producció de llet a Galícia. L’objectiu és adquirir i gestionar la planta de cogeneraci­ó d’Ames (A Coruña) i oferir energia tèrmica al complex industrial associat.

Amb aquest acord, Neoelectra reforça la seva posició a Espanya i al mercat dels serveis energètics eficients per a la indústria. Actualment, Neoelectra gestiona 14 plantes de cogeneraci­ó, dues de biomassa i quatre de recuperaci­ó de diòxid de carboni i continua avançant en el seu pla estratègic alineat al model del que s’anomena “economia circular”, en la qual s’aprofiten els excedents energètics per millorar els processos productius industrial­s, reduint així emissions i generant millores d’alta eficiència energètica.

Per la seva part, Cooperativ­as Lácteas Unidas (CLUN) millorarà amb això els seus índexs d’eficiència al reduir el cost energètic associat a la planta industrial, gràcies a les sinergies que li ofereix la gestió del grup Neoelectra.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain