La Vanguardia (Català)

Directe a Xangai

L’aerolínia iraniana Mahan Air enllaçarà el Prat amb Teheran a l’estiu

- AINTZANE GASTESI

L’aerolínia Air China ha anunciat que a partir de maig obrirà una ruta de tres vols setmanals entre Barcelona i Xangai tot l’any, ruta que s’afegeix a la connexió amb Pequín.

Barcelona continua mostrant el seu enorme atractiu internacio­nal i l’interès que desperta en les aerolínies. Air China ha començat a comerciali­tzar els bitllets de la seva nova ruta entre Barcelona i Xangai, que llançarà el proper 5 de maig i que operarà durant tot l’any. El vol serà operat en un Aibus 330 amb 16 places de business i 239 seients en turista.

L’aerolínia xinesa, líder de vols entre la Xina i Europa, operarà tres vols setmanals en una ruta els horaris de la qual estan clarament dissenyats per a viatgers de negocis. Segons la planificac­ió del vol, existeix l’opció que un passatger de Barcelona aterri a Xangai dilluns a les 6.40 i dissabte a les 8.00 torni a estar a casa. Els horaris, a més, permeten connectar amb diverses destinacio­ns interiors purament de negocis, com Chengdu, Guangzhou, Hangzhou o Fuzhou, i destinacio­ns internacio­nals al Japó, Taiwan i Austràlia.

La ruta Barcelona-Xangai té un trànsit anual de passatgers superior a les 100.000 persones, que fins ara estaven obligades a realitzar connexions en altres aeroports europeus o de l’Orient Mitjà. Air China ja opera la ruta entre Barcelona i Pequín, llançada també un 5 de maig, el del 2014. D’aquesta manera, l’aerolínia asiàtica augmenta la seva aposta per Barcelona amb una segona destinació. Air China també opera un vol entre Pequín i Madrid, que dos dies a la setmana es prolonga fins a São Paulo (Brasil).

En l’àmbit de rutes internacio­nals, l’aerolínia iraniana Mahan Air operarà una nova ruta entre Barcelona i Teheran, segons va anunciar l’ambaixador espanyol a l’Iran, Eduardo López Busquets. La companyia també preveu operar un vol a Madrid

La ruta a Xangai registra un trànsit de més de 100.000 passatgers anuals, fins ara indirectes

en el futur, però encara no està programat. Més de 20.000 iranians van viatjar a Espanya l’any passat.

D’altra banda, Vueling ha firmat un acord de connexió amb Latam Airlines, que impulsarà el trànsit de passatgers entre Barcelona i Lima (Perú). L’acord permetrà als passatgers de Latam, primera aerolínia a Llatinoamè­rica, connectar amb 130 destinacio­ns a Europa i el nord de l’Àfrica a través de Barcelona. Latam Airlines opera tres vols setmanals a Lima i vols diaris a São Paulo des de l’aeroport del Prat.

 ?? ROSER VILALLONGA / ARXIU ?? Tripulants de cabina d’Air China en la presentaci­ó al Prat del vol a Pequín
ROSER VILALLONGA / ARXIU Tripulants de cabina d’Air China en la presentaci­ó al Prat del vol a Pequín

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain