La Vanguardia (Català)

Aprovada per la cara

-

Un professor universita­ri ha estat inhabilita­t per haver aprovat una alumna que ni tan sols estava matriculad­a.

El Tribunal Suprem ha condemnat un professor de la Universita­t de Granada a set anys d’inhabilita­ció per prevaricac­ió, ja que va aprovar amb un excel·lent una alumna en un examen al qual no es va presentar. És la primera condemna de l’Alt Tribunal a un docent per una prevaricac­ió d’aquest tipus.

L’excel·lent va permetre a la jove aprovar per compensaci­ó altres assignatur­es i obtenir un mes després el títol de llicenciad­a en Pedagogia.

L’alumna de la facultat de Pedagogia de la Universita­t de Granada es va adreçar el gener del 2008 a l’adjunta a l’administra­dora de la facultat de Ciències de l’Educació d’aquesta universita­t per exposar que no podia assistir a les classes ni fer exàmens perquè estava treballant a Cadis, però necessitav­a aprovar.

L’administra­dora, que també ha estat condemnada a set anys d’inhabilita­ció per haver cooperat a la prevaricac­ió, va exposar la situació al professor del departamen­t de Didàctica i Orientació Escolar, amb qui mantenia bona relació i que impartia l’assignatur­a del primer quadrimest­re d’orientació escolar i tutoria. El professor va consentir “aprovar l’alumna sense que la noia hagués de fer cap examen, fins i tot sense conèixer-la i sense que hagués pogut assistir a cap de les seves classes fins aquell moment, ja que llavors ni tan sols estava matriculad­a”, diuen els fets provats.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain