La Vanguardia (Català)

Puigdemont qüestiona la separació de poders davant Catalá

- BARCELONA Redacció

Carles Puigdemont va tornar a qüestionar contundent­ment ahir la independèn­cia judicial. Però ho va fer de manera singular: en un acte solemne organitzat pel Col·legi de l’Advocacia de Barcelona amb motiu de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort, i davant el ministre de Justícia, Rafael Catalá. A més, també hi eren presents el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos; el fiscal general de Catalunya, Jose María Romero de Tejada; la fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, i la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, entre altres.

Així, el president de la Generalita­t va manifestar la seva preocupaci­ó pel grau d’independèn­cia judicial a Espanya i va subratllar que la llei no ha “d’encotillar” drets, sinó que ha d’estar “al servei del ciutadà”. Puigdemont va fer una crida a afrontar aquesta qüestió: “Sense independèn­cia judicial no hi ha justícia i sense justícia no hi ha respecte a l’Estat de dret”. Puigdemont va fer una crida a superar “legalitats que porten a abusos i constrenye­n drets”, entre els quals va esmentar casos com clàusules terra, els refugiats, la llibertat d’expressió i “el dret a l’autodeterm­inació dels pobles”.

Per la seva banda, Catalá, que va intervenir just abans que el president de la Generalita­t, va argumentar que ningú no està “per sobre de la llei”, el dia en què es va conèixer la sentència del cas Nóos. A més, va assegurar que “el problema no és la diferència de parer sobre els temes que afecten la vida pública; el problema apareix quan s’actua al marge de l’ordenament jurídic”.

En aquesta línia, en una entrevista a Europa Press l’expresiden­t de la Generalita­t, José Montilla, va llançar una advertènci­a a Carme Forcadell, que està sent investigad­a per desobedièn­cia. “Ja saps el que arribarà si fas cas omís del TC”. Montilla va defensar que les sentències s’han d’acatar i que la presidenta d’un Parlament no n’està eximida.

Montilla llança una advertènci­a a Forcadell: “Ja saps el que arribarà si fas cas omís del TC”

 ?? DAVID AIROB ?? Puigdemont i Catalá van coincidir ahir en un acte a Barcelona
DAVID AIROB Puigdemont i Catalá van coincidir ahir en un acte a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain