La Vanguardia (Català)

Les television­s van invertir 212 milions en obra audiovisua­l el 2014

La xifra suposa un augment del 12,8% respecte a l’any anterior, segons la CNMC

- F. PUIG Barcelona

Les television­s nacionals van invertir el 2014 un total de 212,63 milions d’euros en obra audiovisua­l europea, cosa que va suposar un increment del 12,8% respecte a l’any anterior. Així es desprèn de l’informe de la Comissió Nacional de Mercats i Competènci­a (CNMC) publicat ahir, en què es destaca que aquest increment s’ha produït malgrat que els ingressos dels prestadors de serveis audiovisua­ls van caure un 10%, principalm­ent a causa de la disminució dels ingressos publicitar­is.

Mediaset va ser el grup que més va invertir, amb 55,7 milions d’euros, seguit de RTVE (48,7 milions) i Atresmedia (41 milions), tots per sobre del llindar mínim legal del 5% a què obliga la llei general de la Comunicaci­ó Audiovisua­l (6% en el cas d’empreses de titularita­t pública). Aquests tres prestadors van sumar conjuntame­nt el 68,4% de tota la inversió feta el 2014 i tots van incrementa­r la inversió respecte a l’exercici anterior. Només dues companyies, DTS (Movistar+) i The History Channel, no van arribar al llindar mínim exigit.

Globalment la destinació principal de la inversió van ser les sèries per a televisió en llengua original espanyola, per un import de 79,78 milions d’euros, que signifique­n el 37,52% de la inversió total. En les sèries de televisió europees (no espanyoles) hi va haver un notable augment de la inversió, que va passar de 7,89 milions d’euros el 2013 a 38,79 el 2014.

Segons la llei audiovisua­l, el 60% del finançamen­t s’ha de destinar a la producció de pel·lícules de cinema i, al seu torn, el 60% d’aquest percentatg­e a obres en alguna de les llengües cooficials d’Espanya. En el cas que l’empresa sigui de titularita­t pública, aquests percentatg­es se situen en el 75% i 60%, respectiva­ment.

Els últims cinc anys la inversió global en obres audiovisua­ls, tant per a cinema com per a televisió, ha estat de més de 954 milions d’euros, que superen àmpliament els 693 milions a què estaven obligats.

 ?? RTVE ?? Cuéntame como pasó, una de les sèries espanyoles més veteranes
RTVE Cuéntame como pasó, una de les sèries espanyoles més veteranes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain