La Vanguardia (Català)

Leonardo da Vinci vola al Mercat de les Flors

- DAVID RUIZ Barcelona

La companyia de dansa Aracaladan­za estrena aquest cap de setmana al Mercat de les Flors el seu espectacle de dansa infantil Vuelos, d’Enrique Cabrera. En aquesta ocasió, el director de l’obra ha volgut centrar tots els seus esforços a representa­r la figura de Leonardo Da Vinci i en especial la seva preocupaci­ó –i de vegades obsessió– pel món del vol. Da Vinci sempre es va mostrar com un gran amant dels ocells i del món animal en general, i així ho ha volgut representa­r Cabrera en la seva obra, estrenada el desembre del 2015 al Teatro de La Abadía de Madrid, però que visitarà el Mercat de les Flors per primera vegada.

Vuelos està centrada únicament i exclusivam­ent en la dansa, per la qual cosa els seus espectador­s no sentiran els intèrprets esbossar una sola paraula durant els 50 minuts que té de durada. A través del moviment corporal s’explica una història que busca trobar l’equilibri perfecte entre el vol i la capacitat d’imaginació del mateix director. “El ball representa una manera de volar, una espècie de complement”, va explicar Enrique Cabrera durant la presentaci­ó del seu nou projecte.

Malgrat que el director de l’obra encara té un llarg recorregut amb Vuelos ,a més d’altres projeccion­s com Nubes (2009) o Constelaci­ones (2012) que continuen en gira i aconseguin­t grans èxits, ja té pensada una nova dansa anomenada Play, que veurà la llum el desembre del 2018 i sobre la qual no va voler revelar més detalls.

Vuelos s’estrena avui dissabte, a les 18 hores, a la sala Mac del Mercat de les Flors, i s’acomiadarà el pròxim cap de setmana amb la funció de diumenge a les 12 hores.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain