La Vanguardia (Català)

El destorb del logotip

Encara cueja el polèmic desenllaç del Madrid - MoraBanc Andorra

- ALFRED BELLOSTAS

L’ús de la tecnologia en l’esport és un tema apassionan­t. El tennis la va adoptar fa temps amb l’ull de falcó, que per cert va donar el triomf a Federer contra Nadal en el passat Open d’Austràlia. Res a dir sobre això. Un altre tennista, David Ferrer, va perdre el que hagués estat el seu primer Masters –després el va guanyar a París– a Miami el 2013 quan va reclamar una pilota de Murray. Les càmeres van demostrar que s’havia equivocat i en comptes del títol el jutge de cadira va cantar deuce i el jugador de Xàbia va acabar perdent aquesta final. El futbol espanyol es resisteix a aplicar la tecnologia, tal com es va poder comprovar en el recent Betis-Barcelona amb la rematada que va treure Mandi des de l’interior de la porteria. A Anglaterra, Alemanya o Itàlia hauria estat gol. A Espanya, no. El bàsquet es vanagloria de fer-ho millor, d’estar al dia en aquestes qüestions, però la veritat és que va permetre una polèmica absurda en el segon partit dels quarts de final de la Copa del Rei celebrat dijous a la nit. En una acció decisiva, quan faltaven 14s4 per al final, el Madrid perdia per 83-86 i tenia la pilota. Llull va ser pressionat per la defensa andorrana i en el seu intent per evitar la falta –el Madrid buscava el triple i no volia tirs lliures–, va fer un camp enrere molt clar que els col·legiats, Hierrezuel­o, Peruga i Aranya, no van veure. O no van assenyalar. En cas de fer-ho, el MoraBanc hauria estat semifinali­sta.

I és que al centre de la pista del Buesa Arena, la línia divisòria es difumina pel logotip de Movistar, que retransmet en exclusiva tota la fase final. Segons comenta l’organitzac­ió, va ser una jugada més del partit, sense incidència en el resultat. Les mateixes fonts assenyalen que, en cas que hi hagi una evidència que afecta el desenvolup­ament dels matxs, es prendran mesures quan s’analitzi el tema. És a dir, el logotip es mantindrà en aquesta edició. Pel que sembla, no hi ha hagut queixes dels àrbitres. Però el fet que el Madrid en sortís beneficiat ha creat una polèmica justificad­a.

Va ser normal que Pablo Laso llancés pilotes fora (“va ser una acció més del partit”, va explicar durant la conferènci­a de premsa), però Francesc Solana, mànager general del MoraBanc Andorra, lamenta que “amb tot el que s’inverteix en tecnologie­s com l’instant replay no pugui analitzar-se correctame­nt aquesta jugada. Només volem que tot sigui més net, que hi hagi menys opció a la interpreta­ció. Els àrbitres no ho van veure, no estaven atents, o no ho van apreciar”. Arribat el cas, si Joan Peñarroya, entrenador del conjunt andorrà, hagués demanat una revisió, no se li hauria concedit, segons la reglamenta­ció actual.

En les reunions amb el comitè arbitral, el club andorrà ja ha comentat qüestions semblants i el president, Paco Monjas, ha enviat un informe a la FIBA. Però els tràmits en els organismes internacio­nals són lents. “No demanem que es torni a arbitrar, però el camp enrere ho és o no ho és. Així de senzill”, acaba Solana.

“Només volem que tot sigui més net, que hi hagi menys opcions a la interpreta­ció”

 ?? . ?? Clar camp enrere de Llull. El base madridista va traspassar la línia (no pintada) del centre de la pista, els àrbitres no ho van veure i Randolph va fer un triple a 4,7 s del final que va conduir el Madrid a la pròrroga
. Clar camp enrere de Llull. El base madridista va traspassar la línia (no pintada) del centre de la pista, els àrbitres no ho van veure i Randolph va fer un triple a 4,7 s del final que va conduir el Madrid a la pròrroga

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain