La Vanguardia (Català)

Un centenar d’entitats, contra la llei de contractes públics

-

Més de 100 associacio­ns, que represente­n més d’un milió i mig d’empreses, s’han sumat a les esmenes de Pimec, la PMcM i la CEAC al projecte de llei de Contractes del Sector Públic, que consideren “ambigu i contradict­ori”, que dijous va superar el seu primer debat al Congrés dels Diputats.

Pimec, la Plataforma Multisecto­rial contra la Morositat (PMcM) i la Confederac­ió d’Empresaris de la Construcci­ó d’Aragó (CEAC) s’han unit per redactar una proposta d’esmenes, a la qual s’han unit ja més de 100 associacio­ns i gremis, al projecte de llei de Contractes del Sector Públic que ha presentat el Govern davant el Congrés, pel qual es traslladen a l’ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell.

Les tres entitats ja han enviat les esmenes als partits polítics amb representa­ció parlamentà­ria, i afirmen que l’aprovació d’aquestes esmenes eliminaria “ambigüitat­s i contradicc­ions”, i permetria a les pimes un millor accés a la contractac­ió pública. La proposta també s’enviarà a la Comissió Europea, al Parlament Europeu i a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competènci­a (CNMC).

Per Pimec, la PMcM i la CEAC, el projecte de llei no facilita l’accés de les pimes a la contractac­ió pública i deixa “una vegada més les pimes en condicions de desavantat­ge”, en contra del que estableixe­n les directives europees, malgrat tractar-se d’una llei amb una gran transcendè­ncia per a l’economia ja que la contractac­ió pública suposa gairebé el 20% del PIB.

En aquest context, coincideix­en a assenyalar que, malgrat que l’esperit del projecte de llei va a favor de les pimes, el seu redactat queda “molt lluny” d’aquesta realitat i, per tant, lamenten que “una vegada més s’incompleix­en paraules i promeses a favor de les pimes”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain