La Vanguardia (Català)

Cellnex té 1.800 milions per a adquisicio­ns

- EDUARDO MAGALLÓN

L’empresa de telecomuni­cacions Cellnex va informar ahir que disposa de 1.800 milions d’euros per dur a terme noves inversions. Ho va explicar el conseller delegat, Tobías Martínez, durant la presentaci­ó dels resultats anuals. La companyia participad­a per Abertis va obtenir un resultat net de 40 milions, un 16,7% menys que el 2015 com a conseqüènc­ia d’un canvi fiscal a Itàlia. L’empresa de torres de telecomuni­cacions va assegurar que si no es tinguessin en compte aquests efectes, el resultat recurrent va créixer un 38%.

Una de les compres que està analitzant la companyia és la de les torres de telefonia de l’operador suís Sunrise. Respecte a la venda de la filial de Telefónica, Telxius, va dir que no encaixa en la seva estratègia.

El 2016, la companyia va invertir 700 milions en Itàlia, França, Holanda i el Regne Unit. Martínez va indicar que l’estratègia que segueix als nous mercats comporta tres fases: una primera compra petita, una segona amb creixement fort i una altra de consolidac­ió. A França i Holanda està en fase de creixement, i al Regne Unit encara està en la fase inicial.

Pel que fa als salaris, Martínez va cobrar 968.000 euros en metàl·lic, un 6% més, i 150.000 euros van ser d’aportació a un pla d’estalvi.

L’empresa guanya 40 milions, un 16,7% menys per un canvi fiscal a Itàlia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain