La Vanguardia (Català)

Digital, entre fogons i logística

Fotawa aposta pel repartimen­t urgent de menjar sa a oficines

-

Fotawa és una start-up de l’ecosistema digital, encara que el seu negoci està a mig camí entre la cuina i la logística. Fa menys d’un any que Ivan Cayuela i Virginia Tortosa es van conèixer en un concurs en l’accelerado­ra Demium a València. Van guanyar amb un projecte d’entrega de menjar a domicili en 15 minuts, inspirats en un model que ja funcionava a San Francisco.

“Vam veure una oportunita­t per al menjar saludable, de preu accessible i servit a domicili al moment”, explica Cayuela. A l’abril feien la prova pilot a València: en deu setmanes van servir 335 plats, que els preparava una casa de menjars. El cuiner Javier Macías es va incorporar com a soci mentor i, vist l’èxit, van decidir que el millor lloc per arrencar era Barcelona.

Sergio Blasco s’hi va incorporar com a soci cofundador, i van aconseguir 120.000 euros per començar: 50.000 d’Enisa i la resta, d’amics, familiars, Sitka, Lanai, Encomenda i Intellectu­m. Des del novembre s’han instal·lat en una cuina coworking, previ pas a la pròpia (per a això, a l’estiu esperen aconseguir 300.000 euros més).

Ara elaboren tres plats cada dia, que reparteixe­n, amb bicicleta o moto, per Barcelona, al migdia, a oficines. Arriben en 15 minuts, però la majoria de clients planifique­n amb temps. “Amb una cuina de 80 m2 podrem servir 2.000 plats al dia. Ara en són 100, i a partir de 400 serem rendibles”, expliquen. “Amb el màrqueting en línia, ja podríem vendre més del que produïm”. L’objectiu és facturar 450.000 euros i a final d’any, obrir a Madrid.

 ?? XAVIER CERVERA ?? Ivan Cayuela, Virginia Tortosa i Sergio Blasco
XAVIER CERVERA Ivan Cayuela, Virginia Tortosa i Sergio Blasco

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain