La Vanguardia (Català)

‘Social is the new black’

- Mar Galtés

Worldcoo va recaptar 316.838 euros el 2016, el doble que l’any anterior. És una quantitat recollida euro a euro, a través d’una solució que s’instal·la a les pàgines de comerç electrònic perquè, al passar per caixa, el client pugui afegir un petit donatiu per a una causa solidària o de cooperació. Des de la seva fundació el 2012, Worldcoo ha contribuït a finançar més de 100 projectes en 35 països, amb 250.000 donants a través de les botigues en línia Promofarma, Zacaris, Tradeinn, Byhours, PCcomponen­tes, Uvinum, Trenitalia o Banc Sabadell.

Per a aquest 2017, Worldcoo espera triplicar el nombre de donacions. Potenciarà acords amb grans corporacio­ns, i llançarà una solució a través de datàfons per a compres físiques amb targeta.

L’empresa ha rebut 2,5 milions d’euros per desenvolup­ar la seva plataforma, aportats per business angels, BStartup, Ona Capital, Delta Partners, Caixa Capital Risc, Mnext i fons europeus. Aquest context és el de les inversions amb impacte social: el benefici esperat no és estrictame­nt numèric. Però no menys important. Social is the new black: l’ètica és la nova oportunita­t competitiv­a per als negocis, com ho ha estat la tecnologia en les últimes dues dècades, diu un reconegut guru de la transforma­ció digital. Amb un euro no n’hi ha prou, però per alguna cosa cal començar. I internet ho fa tot fàcil i visible.

Worldcoo recapta 316.000 euros el 2016, el doble que l’any anterior

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain