La Vanguardia (Català)

Gebro pitja l’accelerado­r

El grup austríac reforça la xarxa comercial i estudia compres per créixer

- ROSA SALVADOR Barcelona

Gebro Pharma ha posat l’accelerado­r a la filial espanyola: la firma ha incrementa­t un 40% la xarxa comercial per impulsar el creixement de les vendes dels medicament­s contra el dolor i està estudiant comprar productes per reforçar la seva cartera, segons va explicar el director general, Sergi Aulinas. Gebro Espanya, participad­a per la multinacio­nal austríaca del mateix nom i amb els directius espanyols com a socis minoritari­s, va facturar l’any passat 62 milions d’euros, un 5% més que el 2015, i preveu créixer aquest any un 14%, fins als 72 milions d’euros de vendes, gràcies a una força comercial més gran i al llançament de dos nous fàrmacs, contra el dolor i per a les afeccions de reumatolog­ia.

Aulinas va explicar que el grup comença a recollir els fruits de la inversió en R+D, que va iniciar fa cinc anys, i ha aconseguit posar en fase clínica dos nous fàrmacs, que preveu presentar al registre a finals d’aquest any per treure’ls al mercat el 2018. Hi ha dos fàrmacs més que estan en fase preclínica. Gebro és un grup amb seu al Tirol austríac propietat de la família Broschec, “amb una visió a llarg termini”, assenyala Aulinas, que va decidir fer un salt a l’R+D l’any passat, amb un augment de la inversió del 20%, que a Espanya va representa­r el 7% de les vendes. “Apostem per la innovació oberta”, va assenyalar el director general, opció que s’ha traduït en acords d’investigac­ió amb els hospitals Vall d’Hebron, Sant Pau i l’Institut Puigverd, mentre negocia amb els hospitals Doctor Trueta i Bellvitge.

El grup Grebro va facturar l’any passat uns 180 milions d’euros, dels quals un 35% correspone­n a la filial espanyola i la resta al seu país natal, Àustria, i a Suïssa i Hongria. El grup ocupa a Espanya 140 persones, 100 de les quals a l’àrea comercial, que s’incrementa­ran en unes altres 40 amb un acord en exclusiva amb Icon Group, i ha reforçat també la direcció de desenvolup­ament de negoci que dona servei a tot el grup des de Barcelona, que està negociant la compra de nous productes en les seves terapèutiq­ues de referència (dolor, urologia, reumatolog­ia i insuficièn­cies pulmonars).

“Comprar companyies no encaixa amb la nostra filosofia de creixement orgànic”, va reconèixer el director general. El 2016, Gebro va fer un nou pas en la seva política d’innovació amb l’entrada al nou fons d’Ysios. “Per nosaltres és un gir estratègic, més que una inversió financera, per ser més a prop del món biotec”, va explicar Aulinas.

La firma, que destina el 7% de les vendes a R+D, ha portat ja dos productes a fase clínica

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ / ARXIU ??
LLIBERT TEIXIDÓ / ARXIU

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain