La Vanguardia (Català)

Un All Star de rècord

L’aler pivot dels Pelicans aprofita la falta de defenses per sumar 52 punts

- SERGIO HEREDIA Barcelona

El partit de les estrelles de l’NBA, celebrat aquest any a Nova Orleans, va finalitzar amb dos nous rècords, el de nombre total de punts, 374 entre els dos equips, i el d’anotació individual, batut per Anthony Davis amb 52 punts, que superen els 42 obtinguts per Wilt Chamberlai­n el 1962.

Les imatges diuen moltes coses. Estan penjades a les xarxes socials. Veiem jugadors saltant i esmaixant i d’altres que s’ho miren des d’un pam de distància.

Steve Kerr, entrenador de l’equip de l’Est, ho deixava molt clar la vigília. Un periodista li va preguntar: –Què espera del partit? I ell va contestar: –No hi haurà defenses. És el que té l’All-Star, el Partit de les Estrelles de l’NBA. Ningú no arriscarà un turmell o un genoll. Com si estiguessi­n jugant els Harlem Globetrott­ers.

S’obren portes a darrere. Tot és un desori. Les defenses no estan mai muntades. Se succeeixen

El pivot dels Grizzlies va vorejar la triple figura: deu punts, deu rebots i vuit assistènci­es

les esmaixades, els alleyoops i els triples. No hi ha cops de colze sota els cèrcols. Amb prou feines es xiulen faltes personals. El partit discorre sense incidents.

Durant un descans Kyrie Irving i Kyle Lowry s’entretenen conversant amb Bill Russell, Willis Reed i Julius Erving, tres llegendes. Ningú no escolta les instruccio­ns del tècnic.

Jeff Duncan, de NOLA.com, escriu: “Anthony Davis va anotar 52 punts, superant els números que Wilt Chamberlai­n havia sumat el 1962 (42 punts). Però serà millor que la marca quedi registrada en llapis al llibre dels rècords. Està garantit que no durarà 55 anys més...”.

El resultat és eloqüent. Va guanyar l’Oest: 192-182. També és un rècord d’anotació: 374 punts. L’altra plusmarca era de l’any passat. També havia guanyat l’Oest: 173-196 (369).

Llavors era el comiat de Kobe Bryant.

Aquest era l’homenatge a Anthony Davis, l’estrella local, l’aler pivot dels Nova Orleans Pelicans. Havien passat deu segons i ja havia anotat per primera vegada. Després es va limitar a esperar-se sota el cèrcol rival el proveïssin. Les pilotes li anaven arribant. Ningú no el pertorbava. Jugava a casa. Era el seu dia.

Marc Gasol (32) es va emportar la seva part. En la tercera aparició entre les estrelles, va acariciar la triple figura. Va sumar deu punts i deu rebots i va facturar vuit assistènci­es. També va aconseguir una recuperaci­ó i un tap. Va fer tot això en 21 minuts. Ningú no apareixia davant per frenar les seves envestides. Tots pensaven en la seva pròpia jugada ofensiva. A veure qui registra un moment inoblidabl­e. Qui ofereix un moviment mai vist.

“Ha estat fabulós. Ho he fet pels Pelicans i pels organitzad­ors”, va dir Davis, el rostre del qual penjava dels gratacels de la ciutat. Un reclam per a mitòmans. A peu de pista, l’aplaudien Ronaldinho, el trompetist­a Trombone Shorty i Win Butler, líder d’Arcade Fire.

Contemplav­en la processó dels egos.

 ?? BOB DONNAN / USA TODAY SPORTS / EFE ?? Anthony Davis volant cap al cèrcol diumenge a Nova Orleans
BOB DONNAN / USA TODAY SPORTS / EFE Anthony Davis volant cap al cèrcol diumenge a Nova Orleans

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain