La Vanguardia (Català)

Nou salt a Ceuta

- ADOLFO S. RUIZ

Més de 300 immigrants van saltar ahir la tanca que envolta la frontera de Ceuta.

Ja són 1.401 els immigrants subsaharia­ns que s’amunteguen al centre d’estada temporal de Ceuta (CETI), unes instal·lacions pensades per a 512 places. En les primeres hores de dilluns dos grups de 356 joves més, aproximada­ment la meitat dels que ho van intentar, van aconseguir penetrar a la ciutat autònoma després que divendres ja hi entressin 498 persones. Es tracta de l’entrada d’immigrants més gran amb poques hores d’interval des que hi ha el doble tancat al perímetre de Ceuta.

L’entrada massiva d’ahir va ser al mateix escenari i amb els mateixos elements (cisalles, maces, pedres...) que divendres. Va ser a la zona de Finca Berrocal-Sidi Ibrahim, un fons de vall d’escassa visibilita­t prop del Tarajal on, en condicions normals, els agents de la Guàrdia Civil poden trigar entre tres i quatre minuts a arribar. Però les condicions meteorològ­iques, amb fort vent i pluja torrencial, van ajudar de manera decisiva a l’èxit de l’intent. Primer, perquè va relaxar la vigilància dels gendarmes marroquins i, segon, perquè el fort vent va disparar les alarmes de la tanca. També hi va contribuir el fet que les reparacion­s després de l’ingrés massiu de divendres encara no s’havien acabat.

Els sindicats policials acusen les autoritats d’haver reduït de manera considerab­le els gents destinats a la vigilància de la frontera. Assenyalen que diverses unitats van ser desplaçade­s a Màlaga per col·laborar en l’operatiu de seguretat de la cimera hispanofra­ncesa, que va tenir lloc ahir.

Davant la doble entrada massiva d’aquest any, cosa que no passava des del desembre de l’any passat, el Ministeri de l’Interior analitza la possibilit­at de fer servir drons o globus aerostàtic­s a la tanca amb la intenció de reduir el temps de resposta de les unitats policials sense haver de dependre tant de l’avís de la gendarmeri­a marroquina.

L’entrada massiva de dilluns a la matinada va deixar dos guàrdies civils i un immigrant ferits d’importànci­a. Segons la Delegació del Govern central, els agents espanyols van patir ferides als genolls i a les mans, mentre que el jove subsaharià va ser ingressat per un traumatism­e cranioence­fàlic. La Creu Roja va fer una avaluació d’urgència de la situació dels nouvinguts i en va derivar onze a l’hospital Universita­ri de la ciutat.

 ?? JESUS MORON / AP ?? Alguns dels joves que ahir van entrar a Espanya per la tanca de Ceuta
JESUS MORON / AP Alguns dels joves que ahir van entrar a Espanya per la tanca de Ceuta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain