La Vanguardia (Català)

Trobades secretes a la tercera fase i altres comèdies

- Sergi Pàmies

Els advocats i els fiscals que han intervingu­t en el cas Nóos haurien d’organitzar un reality. Les condicions de captivitat serien: veure per televisió partits del Barça d’Urdangarin

non-stop i jugar a interpreta­r el codi penal i debatre sobre els insondable­s camins de l’enginyeria del dret processal. Com a elements de discòrdia recreativa, hi podrien participar el jutge Santiago Vidal, injustamen­t expatriat de la primera línia mediàtica, i la fiscal Ana Magaldi, que sembla la germana fumadora de la família Tous. L’espectacle seria una exageració esperpènti­ca però també ho és, a un altre nivell, la promiscuït­at mediàtica entre justícia a seques i justícia pública. Per sort, el fiscal del cas, Pedro Horrach, va ser més pedagògic durant l’entrevista d’ahir a Espejo público (Antena 3) i no podríem comparar-lo amb altres subproduct­es de la infrahistò­ria judicial, com aquelles purulents aparicions d’Emilio Rodríguez Menéndez.

Ramon Pellicer va entrevista­r el delegat del Govern Enric Millo a TV3. D’entrada, li va dir Josep Enric, que és el que surt a la Viquipèdia. Van compartir una conversa tipus dentista-oique-no-ens-farem-mal. Millo ha assumit el càrrec amb un furor admirable. Ha solemnitza­t la seva indumentàr­ia i el seu pentinat, però no ha aconseguit controlar un creixement de les celles de naturalesa brejnevian­a. A petició del periodista, Millo va parlar del seu germà independen­tista i de la “convivènci­a esquerdada” que vivim. A diferència de la seva predecesso­ra, que vivia en una torre d’ivori disneylànd­ica des de la qual catapultav­a denúncies d’un patriotism­e sotmès a una barreja d’excés de zel i d’instint malèfic, Millo s’entesta a ser institucio­nalment cordial, encara que per ser-ho hagi de dir coses impossible­s de comprovar i interpreta­r com a reals fenòmens d’aparença paranormal. Exemple: va explicar que hi ha hagut trobades entre la Generalita­t i el seu entorn i el Govern d’Espanya i el seu entorn. “Les trobades no són sempre públiques”, va afegir. Deu minuts més tard l’independen­tisme desmentia cap trobada i afirmava que estàvem on estàvem. És a dir: a punt de prendre mal.

La polèmica sobre la metafísica de les trobades indueix a pensar que es pot tenir una trobada secreta amb algú sense ser-ne conscient, que és el que passa amb les relacions sexuals matrimonia­ls mecanitzad­es. Va ser gairebé impercepti­ble, però, així com a determinat­s polítics els creix el nas mentre els entreviste­n, a Millo li van créixer les celles en la mateixa proporció amb què a molts espectador­s ens va creixent, a mesura que passen els dies i s’instaura l’immobilism­e recíproc crònic, la glàndula de la impotència.

¿Es pot tenir una trobada secreta sense ser-ne conscient?

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain