La Vanguardia (Català)

Acúfens,més que un trastorn auditiu

OTOTECH ha desenvolup­at una innovadora teràpia que compta amb un 61% de curació o notables millores dels acúfens (“xiulets a l’oïda”) i d’altres trastorns auditius.

-

Els acúfens són molt més que un problema auditiu. La majoria de persones que pateixen els anomenats “xiulets a l’oïda” també experiment­en un deterioram­ent de la seva qualitat de vida. Una enquesta realitzada per OTOTECH desvetlla que més del 50% dels pacients experiment­en diÅcultats per a dormir, falta de concentrac­ió o canvis en l’estat anímic. Després de 10 anys investigan­t i estudiant els acúfens en centres auditius de referència europeus, el Dr. Martínez-Monche, otorinolar­ingòleg i director mèdic d’OTOTECH, ha desenvolup­at la primera teràpia audiològic­a que compta amb el 61% de curació i notables millores en els acúfens i en altres trastorns auditius com la hipoacúsia o el vertigen.

“Qualsevol persona pot patir aquesta dolència de l’oïda interna” senyala el Dr Martínez-Monche. Tot i que “alguns pacients ho descriuen com una molèstia que interferei­x d’alguna manera en la seva vida, a altres, els xiulets els molesten tant que Åns i tot els produeixen dolor”, explica el Dr.

Martínez-Monche.

Molt més que un trastorn auditiu

Els acúfens poden tenir fortes repercussi­ons en la qualitat de vida de la persona que els pateix. Aquest deterioram­ent depèn de la intensitat de l’acufen. Una enquesta realitzada per OTOTECH el 2016 revela que més del 50% dels pacients han experiment­at falta de concentrac­ió, dificultat­s per dormir i canvis en l’estat anímic ( principalm­ent ansietat ).

La suma d’aquestes conseqüènc­ies provoca que moltes persones tinguin problemes per seguir amb el seu ritme de vida habitual, i que algunes Åns i tot hagin de deixar la feina. Un correcte diagnòstic i tractament immediat és essencial, sinó els acúfens poden tornar-se permanents. “En el 70% dels casos, aquesta patologia pot anar acompanyad­a de pèrdua auditiva, ja que les cèl·lules responsabl­es de generar l’acció auditiva estan deixant de fer la funció que els correspon per produir l’acufen”, afirma el Dr. MartínezMo­nche.

OTOTECH compta amb un centre a Barcelona amb més de 200m2 dedicats al tractament de patologies auditives. Ubicat al cor de la Ciutat Comptal, el centre barceloní compta amb més de cinc sales de teràpia i de dos sales d’espera, un entorn confortabl­e dissenyat perquè el pacient es senti a gust. A més, per atendre la creixent demanda de pacients a Espanya, OTOTECH acaba d’inaugurar un nou centre a Madrid (Zona Retiro). Els dos centres compten amb la tecnologia més avançada en audiologia clínica per oferir als pacients la màxima qualitat en el diagnòstic i tractament de la seva patologia.

Una innovadora teràpia basada en l’electroest­imulació

Gràcies a l’avançada tècnica de l’Electroest­imulació Coclear Transmasto­ïdea, OTOTECH ha aconseguit “regenerar les cèl·lules malmeses de l’oïda interna recuperant la seva funció i morfologia original per a fer-les treballar de

nou correctame­nt”, explica el Dr. Martínez-Monche. A més, aquesta teràpia també permet obtenir millores en altres trastorns auditius com la pèrdua auditiva (hipoacúsia) o la inestabili­tat (vertigen).

“L’any passat vam tractar a més de 600 pacients i 6 de cada 10 es van curar o van presentar notables millores”, indica el Dr. Martínez-Monche. A més, la teràpia d’OTOTECH és “indolora, no és invasiva, no presenta cap efecte secundari i tampoc requereix medicació complement­ària”, afegeix. L’efectivita­t de l’e lectroesti­mulació en el tractament dels acúfens s’ha demostrat en diverses investigac­ions cientíÅque­s. Un dels estudis més recents (Direct current stimulatio­n of the ear in tinnitus treatment, 2013) conÅrma que aquesta tècnica va permetre eliminar els acúfens en el 33,6% de les persones estudiades, sense que es detectessi­n efectes secundaris­1.

Una altra de les investigac­ions més rellevants (amb una mostra de 500 pacients) va concloure que existien millores signiÅcati­ves en el 53% dels casos i curació completa en el 13% del grup estudiat. Tres mesos després d’haver finalitzat l’estudi, el 72% dels individus va aÅrmar que no havia empitjorat­2.

Entre les millores que han percebut els pacients d’OTOTECH, destaquen principalm­ent la desaparici­ó o reducció substancia­l dels sorolls a l’oïda i la millora de la qualitat i percepció auditiva.

“A partir de la segona sessió ja vaig notar un canvi en l’audició. Abans no podia mantenir una conversa telefònica, i ara puc entendre-la sense problemes. Pot semblar molt simple però per a mi és molt important.” Descriu Rosa B. després d’haver completat la teràpia d’OTOTECH. Així mateix, molts pacients també destaquen la reducció de la sensibilit­at auditiva (hiperacúsi­a o algiacusia) i la disminució de la inestabili­tat.

“Això signiÅca que recuperar la qualitat de vida i tornar a gaudir del silenci és possible”, conclou el Dr. MartínezMo­nche.

La majoria dels pacients que pateixen acúfens experiment­en dificultat­s per a dormir,falta de concentrac­ió o canvis en l’estat anímic

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain