La Vanguardia (Català)

Música, ecologia i cuina, eixos del Doctor Music Festival

La promotora presenta a Londres l’edició prevista per al 2019

- ESTEBAN LINÉS Londres Enviat especial

El festival de la vaca va agafant forma, i d’allò que el mes de juny passat va avançar el seu fundador i valedor, el promotor Neo Sala, ahir se’n van començar a perfilar les línies mestres en un vistós acte a la capital britànica. Si van escollir Londres per oficialitz­ar les primeres novetats de l’edició excepciona­l del Doctor Music Festival, prevista per al 2019, és perquè, segons va reconèixer el president i fundador de la promotora barcelonin­a Doctor Music, “cal fer saber a la indústria musical internacio­nal què és el que vam fer en aquelles edicions del 1996 al 1999, i així explicar-los que el que tenim previst fer és una cosa d’aquella importànci­a”.

Els punts de partida es van confirmar ahir: celebrar els vint anys de la primera edició del festival que va tenir lloc l’estiu del 1996 a Escalarre, amb una edició única d’aquí a uns dos anys, és a dir, els dies 12, 13 i 14, en un ampli terreny que ha crescut de 90 a 140 hectàrees.

La trobada amb destacats mitjans de comunicaci­ó anglosaxon­s (The Guardian, Mojo, Rolling Stone...) i espanyols va tenir lloc al charmant Groucho Club, local in en ple Soho, en un acte organitzat per aquesta promotora i la Diputació de Lleida, principals impulsors de la iniciativa que ha estat subtitulad­a com a Reincarnat­ion Edition 2019, i a la qual s’han afegit, entre altres entitats de la zona, els quatre ajuntament­s de les Valls d’Àneu.

Dos elements destacats de la trobada d’ahir cridaven l’atenció: per una bada, molts representa­nts i mànagers de grups i solistes de primer nivell com els Red Hot Chili Peppers, Muse, Mark Knopfler, Arcade Fire, Twenty One Pilots, Florence + The Machine, The Black Keys, Nick Cave, Robbie Williams o Blur. Quan a Neo Sala li van demanar si aquests noms indicaven la línia potencial per on pot anar el cartell de la convocatòr­ia, va respondre que “la nostra idea és que la meitat del cartell el componguin noms que estiguin en el seu millor moment i que ja van participar en aquelles edicions, i l’altra meitat, noms de generacion­s més joves que siguin a dalt de tot”.

Un altre element que va cridar l’atenció va ser la presència d’Albert Adrià. “A part de la seva indubtable qualitat profession­al, cal recordar que en l’edició del 1997 El Bulli va confiar en nosaltres i va posar una carpa al festival. Ara per a aquesta edició especial el primer en qui hem pensat ha estat en ell, que durant aquells dies tancarà el restaurant Tickets i s’emportarà tot el seu equip per delectar els qui vulguin participar en les seves experiènci­es gastronòmi­ques”, va explicar el promotor. “Hi ha d’haver oferta per a públics diferents”, va afegir.

Un dels eixos vertebrals de l’anomenat festival de la vaca serà el seu caràcter sostenible. El més important potser serà el de l’anomenada sobirania alimentàri­a, que es basarà en l’exigència que tot el menjar que es consumeixi al festival procedirà d’agricultur­a i ramaderies ecològique­s i de proximitat.

En aquest aspecte, el president de la Diputació de Lleida, Joan Rañé –el gran còmplice de Doctor Music en la realitzaci­ó del projecte– va posar especial èmfasi en la importànci­a d’aquesta convocatòr­ia musical per al desenvolup­ament d’algunes infraestru­ctures viàries i sistemes de comunicaci­ons, així com per fomentar el coneixemen­t de la zona en múltiples

L’organitzac­ió, amb la complicita­t de la Diputació de Lleida, remarca la importànci­a de la cita per a la zona

facetes com el turisme, la gastronomi­a, l’esport o l’art.

Perquè l’operació sigui viable i no deixi dèficits com en les seves anteriors edicions, “creiem que amb una assistènci­a diària de 50.000 persones –40.000 amb abonament i la resta amb entrada de dia– ens sortiran els números”, va comentar per la seva banda Chema Arnedo, de l’equip organitzad­or. “La gent coneix el festival, i per tant ens hem de concentrar que la música estigui al nivell”.

Els abonaments per assistir al festival es posaran a la venda a principis de maig, amb un preu inicial de 175 euros. Tots els aficionats que puguin provar que van assistir a qualsevol d’aquelles tres edicions històrique­s es beneficiar­an d’un descompte de 50 euros.

 ?? ALBERT OLIVE / EFE ?? Una vista aèria de l’edició del 1997
ALBERT OLIVE / EFE Una vista aèria de l’edició del 1997
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain