La Vanguardia (Català)

El RACC compra el 6% de SocialCar i entra en l’economia col·laborativa

El club vol introduir-se al món digital i donar serveis a la mobilitat

- ROSA SALVADOR Barcelona

El RACC va anunciar ahir l’entrada en el capital de SocialCar, la plataforma col·laborativa de lloguer de cotxes entre particular­s més important d’Espanya, amb 150.000 usuaris, dels quals 10.000 cedeixen el seu cotxe per llogarlo. Mar Alarcón, fundadora i consellera delegada de SocialCar, va explicar que el RACC ha pres inicialmen­t un 6% del capital després de més d’un any de col·laboració comercial, durant el qual la start-up donava descomptes als clients del RACC.

Josep Mateu, president de l’associació d’automobili­stes, va recordar que el club s’ha marcat dos objectius per als propers quatre anys: digitalitz­ar-se (una transforma­ció a què destinarà una inversió de 16 milions d’euros) i convertir-se en un “club de mobilitat”, més enllà dels seus orígens com a club de conductors. “No volem centrar-nos tant en el cotxe com a actiu, sinó com a facilitado­r de la mobilitat, cosa que es pot fer també compartint el vehicle”, va explicar.

El RACC entra en l’accionaria­t i en el consell de SocialCar i destaca que la inversió no és financera sinó “estratègic­a”, per introduir-se al món de l’economia col·laborativa, i com a primer pas per a una implicació més gran. “El RACC té una capacitat logística, per a reparacion­s o atenció en emergèncie­s per exemple, que pot aportar a SocialCar, i sobretot és una marca de confiança per milers de clients, la qual cosa pot ser la base perquè aportin el seu cotxe, quan no l’utilitzen, per al seu ús compartit”, va resumir Mateu.

Mar Alarcón va explicar que

Les dues firmes podran compartir serveis i impulsar el lloguer de cotxes entre els socis del club

existeix una gran possibilit­at de sinergies entre els dos grups. “Ells ens poden ajudar a millorar en assistènci­a en carretera o atenció a l’usuari, o oferint serveis de mantenimen­t o revisions de vehicles per compravend­es entre usuaris. També tenen un bon sistema de gestió de multes, que és un servei que nosaltres també oferim als nostres clients. A més, nosaltres tenim una plataforma tecnològic­a per gestionar una comunitat de conductors, i ells tenen un concepte similar però off line”, per la qual cosa va considerar que la col·laboració entre les dues empreses pot continuar creixent. La gran aportació, tot i això, pot ser augmentar la base de clients de SocialCar, sobretot durant els mesos d’estiu, quan la firma no pot atendre tota la demanda dels seus usuaris per falta de vehicles.

El RACC va tancar el 2015 amb 820.000 socis i 260 milions d’euros d’ingressos, que van créixer de nou el 2016 després de diversos anys de crisi, segons va avançar Mateu, sense donar més detalls. La firma fa 900.000 assistènci­es a l’any i gestiona més de 600.000 pòlisses d’asseguranc­es i ha passat tres anys estudiant totes les opcions d’economia col·laborativa al món de l’automòbil.

 ?? LV ?? Mar Alarcón, consellera delegada de SocialCar, i Josep Mateu, president del RACC
LV Mar Alarcón, consellera delegada de SocialCar, i Josep Mateu, president del RACC

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain