La Vanguardia (Català)

El cas del president de Múrcia enfronta PP i Ciutadans

Ciutadans demana als populars que proposin un candidat alternatiu

- i agències BARCELONA Redacció

El PP manté el seu suport al president de Múrcia i demana a la resta de grups, i en especial a Ciutadans, que li deixa els seus vots per mantenir el govern de la comunitat, que s’esperin al 6 de març, quan Pedro Antonio Sánchez ha de declarar davant el jutge, abans de demanar el seu cap.

“Deixeu de donar-li més voltes”, va demanar el portaveu del grup del PP al Congrés, Rafael Hernando, que va recordar que l’acord subscrit a Madrid pel PP i Ciutadans parla d’apartar càrrecs polítics “encausats” o amb una “imputació formal per delictes de corrupció”, un supòsit que, a parer seu, de moment no es dona en el cas de Pedro Antonio Sánchez.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, va demanar al PP de Múrcia que, en la reunió que li demanarà la formació taronja a la comunitat, proposi un candidat per substituir el president de l’Executiu autonòmic perquè “seria una mica contradict­ori que el PP no volgués un govern del PP”. Rivera va expressar tot el seu suport al portaveu regional de Cs, Miguel Sánchez, que “està fent una gran feina” demanant al president autonòmic que “compleixi la seva paraula”. En aquest sentit, va recordar que ell mateix va dir públicamen­t que si el Tribunal Superior de Justícia de Múrcia l’imputava en relació amb el cas Auditori, com finalment ha passat, dimitiria.

Per la seva part, el portaveu del grup socialista al Congrés, Antonio Hernando, va exigir al president del Govern, Mariano Rajoy, que deixi d’“emparar” el president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, perquè, després de la seva imputació per “quatre presumptes delictes”, presenti la dimissió amb caràcter immediat i irrevocabl­e”.

En una roda de premsa a la Cambra Baixa el portaveu dels socialiste­s va recalcar que “tots” els partits estan demanant la dimissió del president autonòmic “perquè no taqui el bon nom de la Regió de Múrcia” i va denunciar que Rajoy és el seu “gran suport”.

Per la seva part, el secretari general de Podem Regió de Múrcia, Óscar Urralburu, va oferir l’oposició de presentar una moció de censura que ineludible­ment hauria de tenir el suport de Ciutadans, raó per la qual el portaveu d’aquest partit considera que Ciutadans “haurà de reflexiona­r i veure si estan disposats a aquesta moció de censura i, si no ho estan, els farem responsabl­es de tota la corrupció a la Regió”.

 ?? MARCIAL GUILLÉN / EFE ?? Pedro Antonio Sánchez
MARCIAL GUILLÉN / EFE Pedro Antonio Sánchez

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain