La Vanguardia (Català)

Catalá remarca la idoneïtat d’Ollero per presidir el TC

- Madrid

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va defensar ahir la idoneïtat del magistrat del Tribunal Constituci­onal (TC) Andrés Ollero per presidir la institució. El TC és a les portes d’una important renovació en què haurà d’elegir el seu nou president. Ollero és ferm candidat a ocupar el càrrec, però ja des de fa setmanes hi ha cert debat sobre el perfil que ha de tenir qui assumeixi el càrrec. En el seu cas, es tracta d’un jurista conservado­r, catedràtic de Filosofia del Dret i exparlamen­tari del PP durant disset anys, part dels quals com a portaveu del seu partit a la domissió de Justícia.

Per això a Catalá se li va preguntar ahir directamen­t per aquesta candidatur­a en un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press, amb assistènci­a d’uns quants ministres més i els principals responsabl­es de l’àmbit judicial. El titular de Justícia va recordar que l’elecció del nou president del Constituci­onal no depèn del Govern, sinó dels dotze magistrats que componen la institució. Però no es va quedar aquí, i va defensar la trajectòri­a d’Ollero, com a jurista i també com a exparlamen­tari, una dada que no només no ha de suposar un motiu de “rebuig” ni un “descrèdit”, sinó que ha de ser objecte de “reconeixem­ent” com a part de la seva dedicació a l’àmbit públic.

El suport de Catalá a Ollero és especialme­nt significat­iu en vigílies d’una elecció a què el Govern espanyol dona la màxima importànci­a, perquè espera que el TC continuï sent efectiu en la seva resposta a les iniciative­s sobiranist­es. Ollero ha estat el ponent de les resolucion­s per les quals el Constituci­onal ha anul·lat per unanimitat les decisions del Parlament sobre el referèndum del 2017. I Catalá, al seu torn, va defensar ahir en aquest acte les competènci­es que està exercint el TC per frenar els plans independen­tistes.

El ministre creu que la trajectòri­a de l’exdiputat del PP no suposa un motiu de “rebuig” ni un “descrèdit”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain