La Vanguardia (Català)

El Parlament indagarà el cas Vidal i l’operació Catalunya

- Barcelona

El Parlament investigar­à el cas del jutge Santiago Vidal, que assegurava que el Govern estaria cometent actes il·legals en favor de la independèn­cia de Catalunya, i la coneguda com a operació Catalunya, la suposada trama de l’Estat per desacredit­ar polítics catalans independen­tistes.

Ciutadans, el PSC i el PP van registrar ahir al Parlament la sol·licitud de creació d’una comissió d’investigac­ió sobre les declaracio­ns de Vidal, ja que no consideren suficients les explicacio­ns del vicepresid­ent del Govern, Oriol Junqueras, sobre aquests fets. Aquesta comissió té per objectiu “investigar les possibles responsabi­litats” derivades de les actuacions del Govern en el seu propòsit de separar Catalunya d’Espanya i la “possible vulneració dels drets de la ciutadania per raó d’aquestes actuacions”, assenyala la sol·licitud registrada. La comissió és de constituci­ó obligada i a partir d’ara s’haurà d’aprovar un pla de treball i les futures compareixe­nces.

D’altra banda Junts pel Sí va registrar també la seva petició per activar una comissió d’investigac­ió sobre l’anomenada operació Catalunya. La sol·licitud passarà per la Mesa i després es debatrà al ple. El PSC, Catalunya Sí que es Pot i la CUP ja han avançat que hi votaran a favor –els comuns també donen suport a la comissió del cas Vidal–. Junts pel Sí vol que comparegui­n la vicepresid­enta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, Alicia Sánchez Camacho i agents de la Policia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain