La Vanguardia (Català)

L’Espanyol salda el deute de Sarrià

El regidor del PP Alberto Fernández demana que l’Ajuntament recordi dignament el pas del club per la ciutat

-

El RCD Espanyol acaba de saldar un deute que tenia amb l’Ajuntament de Barcelona des de feia prop de vint anys. Parlem de més de 800.000 euros. Tal com detalla un document de l’Institut Municipal d’Urbanisme, de fet, l’import inicial era d’una mica menys de 660.000 euros. Però després de dues dècades de demores els interessos van arribar als 150.000 euros extres, el recàrrec va superar els 80.000 i els costos de notificaci­ó es van enfilar fins als dos euros amb sis cèntims.

La història es remunta a la primera gran mudança de l’Espanyol, quan el club va vendre l’estadi de Sarrià i es va instal·lar a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc per garantir la seva supervivèn­cia. En aquell racó de Sarrià es van construir centenars d’habitatges. En el marc d’aquella operació, en el procés de requalific­ació dels terrenys de Sarrià que va permetre a l’Espanyol rendibilit­zar la liquidació de les seves propietats, el club es va comprometr­e a finançar una part de les obres de soterramen­t de la ronda General Mitre. El grup municipal del PP entén que, ara que el club perico ha pagat aquest deute amb la ciutat, l’Ajuntament està obligat a rescabalar el compte pendent que té amb l’equip blanc-i-blau.

El regidor popular Alberto Fernández demana que el Consistori dignifiqui amb una placa mural realment digna el record del desaparegu­t camp de Sarrià, que l’Ajuntament reconegui que aquesta institució esportiva forma part de la ciutat. “Ara més que mai el govern municipal ha de complir amb aquest deute històric amb l’Espanyol i els seus aficionats”. Fernández afegeix que el cartell que en aquests moments recorda que l’Espanyol va jugar en aquest costat de la ciutat durant prop de tres quarts de segle “és propi d’un pipicà”. I la veritat és que el cartell en qüestió, que dona fe del pas del club per la ciutat, no és precisamen­t solemne.

 ?? ANA JIMÉNEZ / ARXIU ?? Edificis d’habitatges que es van construir a l’antic estadi de l’Espanyol
ANA JIMÉNEZ / ARXIU Edificis d’habitatges que es van construir a l’antic estadi de l’Espanyol

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain