La Vanguardia (Català)

Els restaurant­s estrenen segell de profession­alitat

El Gremi de Restauraci­ó impulsa una distinció que pretén reconèixer sobretot la qualitat del servei i de les instal·lacions

-

L’hostaleria de Barcelona va presentar ahir amb gran pompa, al centre Arts Santa Mònica, el seu nou segell de qualitat. Insigna és una iniciativa del Gremi de Restauraci­ó de la ciutat que, en lloc de centrar-se en qüestions gastronòmi­ques més o menys subjective­s, pretén reconèixer la profession­alitat dels millors restaurant­s de la capital catalana. I per profession­alitat entenem qüestions com la qualitat del servei, el temps d’espera, la presentaci­ó de la carta, la capacitat per resoldre situacions inesperade­s i, també, tal com va explicar el mateix director del Gremi, Roger Pallarols, un llarg etcètera fins a sumar un total 150 variables. L’objectiu és fomentar la sana competènci­a, propiciar millores contínues.

Cinquanta restaurant­s ja llueixen aquesta nova distinció. Són els que l’any passat van superar les visites dels inspectors de SGS, una empresa independen­t encarregad­a d’emetre certificat­s de qualitat. El primer pas és que el negoci en qüestió es declari aspirant al segell Insigna. Després els inspectors hi van un dia sense previ avís, sense dir qui són, com qualsevol altre client. Mengen i marxen. Al cap d’uns quants dies hi tornen, tornen a menjar i després s’identifiqu­en per poder inspeccion­ar les interiorit­ats del negoci. Pel que sembla, no tots els restaurant­s inspeccion­ats van superar la prova. La documentac­ió va ser destruïda a fi d’impedir possibles filtracion­s.

Aquesta iniciativa, que feia un parell d’anys que es forjava, té el patrocini de Font Vella, la col·laboració de la Generalita­t i el suport de l’Ajuntament. En aquest sentit, l’entrada del PSC al govern municipal va ser determinan­t.

 ?? CÉSAR RÁNGEL ?? Glòria Serra, Jaume Collboni, Montse Vilalta i Pere Chias
CÉSAR RÁNGEL Glòria Serra, Jaume Collboni, Montse Vilalta i Pere Chias

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain