La Vanguardia (Català)

Condemna a Espanya per tafaneries sobre Paulina Rubio

-

El Tribunal Europeu de Drets Humans va condemnar ahir Espanya per no protegir el dret al respecte a la vida privada i familiar de la cantant mexicana Paulina Rubio pels comentaris sobre la seva suposada homosexual­itat i la seva relació amb Ricardo Bofill. Els fets revisats pel tribunal es remunten al 2005, quan l’antic mànager de la cantant, F.B., així com col·laboradors dels programes de televisió ¿Dónde estás corazón? (el 22 d’abril), Aquí hay tomate (el 26 d’abril) i Crónicas marcianas (el 4 de maig), van fer els comentaris objecte de la sentència.

En aquells programes es van donar “rumors” sobre l’homosexual­itat de Paulina Rubio, però també que incitava que la seva parella consumís drogues, de la “relació tempestuos­a” amb Bofill, que incloïa “maltractam­ents” i “humiliacio­ns”, o de la seva “convivènci­a amb una lesbiana molt coneguda”.

El cas va acabar davant la justícia espanyola. Una sentència d’un jutjat de primera instància de Madrid no va donar la raó a l’artista, i va resoldre que els seus gustos sexuals “no pertanyien a l’esfera de la seva vida privada des de molt abans de la difusió dels tres programes”. En aquella decisió s’assenyalav­a que les al·lusions a la vida sexual de la demandant “no constituei­xen un atemptat a l’honor de la interessad­a, ja que la sexualitat d’una persona no ha de ser vista avui com a deshonrosa”.

La cort europea recorda a aquest magistrat que el fet que la cantant s’aprofiti del focus de la premsa “no implica donar carta blanca a les cadenes de televisió” i fer desaparèix­er “tota protecció a la interessad­a contra els comentaris incontrola­ts sobre la seva vida privada”.

 ?? RODRIGO VARELA / GETTY ?? Paulina Rubio en concert
RODRIGO VARELA / GETTY Paulina Rubio en concert

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain