La Vanguardia (Català)

El nou Morera rebrà dos milions de fons europeus

- PAU ECHAUZ Lleida

El projecte de la nova seu del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida rebrà una subvenció europea de dos milions d’euros que garanteix la viabilitat econòmica de la iniciativa. Segons l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, la subvenció europea se suma a l’ajuda de la Generalita­t i a l’aportació municipal, cosa que permetrà licitar el projecte el proper mes de maig per iniciar les obres la pròxima tardor. La nova seu del museu s’ubicarà a l’edifici de l’antiga Audiència Provincial de Lleida, a la rambla de Ferran, i té un cost de 4,7 milions d’euros. L’alcalde veu factible una aportació estatal als fons de l’1% cultural després de rebre el suport del Ministeri de Cultura. El nou museu podria ser una realitat a mitjans de l’any 2019.

El Museu Morera celebra aquest any el centenari de la seva fundació amb una sèrie d’actes commemorat­ius. Segons Àngel Ros, la nova pinacoteca suposarà “una nova centralita­t artística i un atractiu turístic i cultural essencials per a la projecció de Lleida”.

Des de la seva fundació el museu, que ha ocupat diverses seus, ha atresorat una important col·lecció de pintures i escultures d’artistes dels segles XIX i el XX com Jaume Morera, Leandre Cristòfol, Xavier Gosé, Guinovart, García Lamolla, Benet Rossell, Àngel Jové, Miquel Viladrich, Antonio Abad Gil, Josep Benseny, Ernest Ibáñez, Manuel Viola i Rosa Siré, entre d’altres.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain