La Vanguardia (Català)

Puccini a Sabadell

L’Òpera de Sabadell ofereix per primera vegada la complexa ‘Manon Lescaut’

- Barcelona

És una òpera complexa en la qual, ja en el primer acte, abunden les escenes i els grups actorals. Muntar-la té la seva dificultat, però l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell no ha pogut resistir-se i, en la que és la seva 35a temporada d’òpera al Vallès i el 29è Cicle Òpera a Catalunya, s’ha decidit a portar-la a escena amb mig centenar de membres del seu cor. Carles Ortiz assumeix la direcció d’escena i el mestre Daniel Gil Tejada la musical, al capdavant de la Simfònica del Vallès.

Parlem de Manon Lescaut ,el tercer títol que va compondre Giacomo Puccini. Una història d’amor a la França del segle XVIII que li va suposar el seu primer gran èxit, un cop estrenada el 1893.

Després dels èxits registrats amb muntatges de títols del repertori com són la monumental Turandot i Otello, l’entitat que presideix la soprano Mirna Lacambra ha decidit abordar aquest nou repte, amb la garantia d’una música poderosa i bella que sap segur que seduirà el públic català –sortirà de gira per teatres del territori el dia 28–. Assumirà el paper protagonis­ta la soprano d’origen búlgar Svetla

Krasteva, acompanyad­a de set solistes més, entre ells Enrique Ferrer, Enric MartínezCa­stignani, Carles Cremades i Juan Carlos Esteve.

Manon Lescaut es representa­rà avui i els dies 24 i 26 de febrer al teatre La Faràndula de Sabadell i, posteriorm­ent, iniciarà una gira per Catalunya fins al 23 de març a les ciutats de Reus, Girona, Sant Cugat del Vallès, Manresa, Tarragona, Granollers i Lleida.

 ??  ?? ‘MANON LESCAUT’, DE PUCCINI
La Faràndula de Sabadell. 21 h.
‘MANON LESCAUT’, DE PUCCINI La Faràndula de Sabadell. 21 h.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain